Send and Receive only works first time I open Windows Mail

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by Kate Katch, Jul 11, 2007.

  1. Kate Katch

    Kate Katch Guest

    I have just set up a new email address and am using Windows Mail for the
    first time. My email account is set up fine and works in webmail but when I
    try to use it in Windows Mail it will send and receive my mail when I open it
    for the first time, but after that if I click on send and receive nothing
    happens - not even an error message. I know I am missing something really
    obvious! Please help.
     
    Kate Katch, Jul 11, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Kate Katch

    Manea Mike Guest

     
    Manea Mike, Jul 11, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Kate Katch

    Manea Mike Guest

    I'm also having a problem with the send. Click send and it transfers it into
    my outbox then waits until I close and re-open before sending. Is this where
    yours goes?
     
    Manea Mike, Jul 11, 2007
    #3
  4. Kate Katch

    Kate Katch Guest

    Yes that's what happens. And when I try and send myself a test email from
    another address it doesn't come in until I close and re-open.
     
    Kate Katch, Jul 11, 2007
    #4
  5. Kate Katch

    Julian Guest

    It may be an option setting.

    Please check Tools > Options > Send

    ensure "Send Messages Immediately" is ticked.

    You may wish to tick "Save copy of sent messages to 'Sent Items' folder."

    Please report back if this helps (or not) since it may
    be beneficial to other users now and in future.
     
    Julian, Jul 11, 2007
    #5
  6.  
    Eric the frog, Jul 11, 2007
    #6
  7. The only obvious thing tou're missing is that Windows mail just doesnt work
    properly - God knows why. If you have (as I do) plenty of more interesting
    things to do , install Mozilla Thunderbird and think about something else
    while Microsoft fixes the bug.
     
    Eric the frog, Jul 11, 2007
    #7
  8. I forgot to say that I had exactly the same problem unitil now !!!
    kind (french) regards
     
    Eric the frog, Jul 11, 2007
    #8
  9. Kate Katch

    Kate Katch Guest

    Thanks for confirming my worst fears. I have had nothing but problems with
    this since I got it. I'll take your advice!
     
    Kate Katch, Jul 11, 2007
    #9
  10. Kate Katch

    Kate Katch Guest

    Thanks Julian but I already tried that and I do have the send immediately box
    ticked. It just doesn't work.
     
    Kate Katch, Jul 11, 2007
    #10
  11. Kate Katch

    Julian Guest

    Take the opportunity to abandon Windows Mail, it's virtually redundant,
    and try it's replacement instead...
    http://get.live.com/betas/maildesktop_betas

    Also, if you are running Norton or McAfee antivirus uninstall them,
    they're not Vista compatible, and replace them with either of
    these two free alternatives.
    Avast http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html
    AVG http://free.grisoft.com/doc/download-free-anti-virus/us/frt/0

    note. disable email virus scanning, it is not needed.
     
    Julian, Jul 11, 2007
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.