server connection error msg on separate user accounts

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by TxStBobcat, Jul 26, 2009.

  1. TxStBobcat

    TxStBobcat Guest

    Perplexed.

    New computer. 3 difference users.

    For the Primary user, me, Windows Mail works perfectly.

    For second and third user, Windows Mail will not acknowledge the pop3
    server. All three users use the same IP.

    I have checked all 3 accounts and the incoming and outgoing server info is
    accurate!

    what is going on? Here is the error msg:

    The connection to the server has failed. Account: 'Jaz', Server:
    'pop-server.satx.rr.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Socket
    Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E
     
    TxStBobcat, Jul 26, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. That symptom is usually caused by interference from an antivirus
    program. Which antivirus are you running?
    As a minimum, email scanning in the antivirus should be turned off,
    although that may not be sufficient to eliminate all bad effects.
    In a worst case scenario, your antivirus may need to be uninstalled.

    Email scanning in any antivirus should be disabled, for reasons
    explained here:
    http://thundercloud.net/infoave/tutorials/email-scanning/index.htm

    If no improvement after disabling email scanning, consider upgrading
    to Windows Live Mail, because it is less prone to suffering bad effects
    from overly intrusive antivirus programs:
    http://download.live.com/wlmail
     
    Gary VanderMolen, Jul 27, 2009
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.