Sony Vaio MCE 2005 Upgrade Problems

Discussion in 'Windows Media Center' started by Tom J, Jul 7, 2005.

  1. Tom J

    Tom J Guest

    I recently upgraded my Sony to MCE 2005 and am having problems with computer
    speed and Live TV/Recorded TV playback. The computer seems to be much slower
    with 2005 vs. 2004, ie takes a long time to boot and load programs. Also,
    when I play Live/'Recorded TV, the video is very choppy and is not
    synchronized with the sound. Any suggestions?
     
    Tom J, Jul 7, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. That might have to do with the DVD decoder settings. I believe that Sony
    uses PowerDVD. You might try downloading the new 60 day trial from ZnVidia.
     
    Michael Earls, Jul 7, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Tom J

    Curious Guest

    Is it slow when running normal desktop applications and when not running MCE
    at all? If yes then you have to solve that problem first before you worry
    about MCE performance.
    Is the system a Laptop with a multispeed CPU? If yes make sure that your new
    installation is not setting the CPU to run at slow speed.by default.
     
    Curious, Jul 8, 2005
    #3
  4. Tom J

    Tom J Guest

    Media Center is the only thing that seems to be slow except now it takes
    longer to boot the computer. I have a Sony with a Pentium 4 3.2 GHz
    processor and 1 GB ram - desktop. MCE 2004 ran great.
     
    Tom J, Jul 9, 2005
    #4
  5. Tom J

    JW Guest

    Without MCE running check your CPU Utilization it should be about 5%. If
    not look for a process that it is consuming a lot of CPU power and try
    stopping it.
     
    JW, Jul 9, 2005
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.