sp2 update not happening

Discussion in 'Windows Update' started by Phil, Aug 19, 2004.

  1. Phil

    Phil Guest

    Hi guys

    I was offered the sp2 update this morning. Having clicked Download about
    2 hours ago, nothing seems to have happened. Is this normal or what?

    Should I wait a while or try to download it again?

    Many thanks

    Phil
     
    Phil, Aug 19, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. It's a large file, are you on dial up?
     
    Kaylene aka Taurarian, Aug 19, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Hello Phil,
    Some of it depends on your internet connection speed: dialup will be slow.
    Some of it depends on what other user apps & startup programs are up & running.
    (Hopefully you closed all your apps. eg, do not browse the net, view email. I'd exit everything, with the exception of software firewall, if you have one.)


    If you are knowledgeable, bring up Task Manager, and see how may Processes are running.
    Also, if you look at the System Notification area (or aka Systray), right-click the network icon, and select Status---you can see how many bits or packets are moving (sent / received).

    If you see no internet traffic, and, you do not see update.exe or wu*----.exe as a running process, then it may have halted.
    Though I expect that if MS turned on the SP2 via Automatic Updates , that the "spigot" is deliberately slow.
     
    Maurice N ~ MVP, Aug 19, 2004
    #3
  4. Phil

    Phil Guest

    No, broadband.

    3 hours later, still nothing.

     
    Phil, Aug 19, 2004
    #4
  5. Phil

    Phil Guest

    I'm on broadband. Checked Task Manager - nothing like that is or was
    running. I have noticed sometimes in the past that even smaller updates
    seem to take a short while to get started, but this one is taking the
    mickey a bit.
     
    Phil, Aug 19, 2004
    #5
  6. Take a good look at the last entries (for today) in your log file for Windows Updates.
    in Windows directory
    Windows Update.log

    If this is on V5 of W U, no space in the filename.

    Advice: see the SP2 forum at Aumha.org
    http://forum.aumha.org
     
    Maurice N ~ MVP, Aug 19, 2004
    #6
  7. Kaylene aka Taurarian, Aug 19, 2004
    #7
  8. Phil

    Christie Guest

    I received the update last night around 7pm. I have a broadband connection
    but expected it to take a while . I clicked installed and came back this
    morning to find that nothing has happened. I expected to find a message to
    reboot the computer, but found nothing. I went to the windows update site to
    check my download history and see that it does not appear in my history. So
    you are not alone.

    Christie
     
    Christie, Aug 19, 2004
    #8
  9. Phil

    builderific Guest

    I had the exact same problem. I checked my installation history. Nothing
    happened. There was no download. Looks like a typical Microsoft bug... The
    problem is that I have not been able to manually download because of how they
    are distributing the update...
     
    builderific, Aug 19, 2004
    #9
  10. Phil

    Antony Guest

    Yeah I have the same situation as you phil... I wonder what it is... Usually
    I get a little icon at the bottom of my toolbar that says how much it has
    downloaded for the update... But it aint working now... Just dies after I
    tell it to download.

    This have never hapned to me before

    Anyone got any ideas?
     
    Antony, Aug 19, 2004
    #10
  11. Phil

    Antony Guest

    Antony, Aug 19, 2004
    #11
  12.  
    same thing happened here, Aug 19, 2004
    #12
  13.  
    Shoe same thing here, Aug 19, 2004
    #13
  14. Phil

    Phil Guest

    Now you've confused me. Looked at the above URL but I think I'll leave
    things a while until the dust settles.

    Thanks for your help though.

    Phil
     
    Phil, Aug 19, 2004
    #14
  15. Phil

    Phil Guest

    Thanks Kaylene,

    I think I will wait a while before I try again. Hopefully things will
    settle down.

    Phil
     
    Phil, Aug 19, 2004
    #15
  16. Phil

    Phil Guest

    That's encouraging, I think - or maybe not.

    Phil
     
    Phil, Aug 19, 2004
    #16
  17. Phil

    Arthur Way Guest

    The exact same thing happened to me an hour ago. I turned on the
    comp, booted, the icon popped up, I clicked it, confirmed the box
    for SP2, hit download, and then - nothing. The icon vanished from
    the tray (normally it stays and tells what percent of the download
    is complete), there was and has been no modem activity (I'm on
    broadband and it normally takes about 4 minutes for a 75MB dl) -
    the updater exe is not running in system processes. It's as if
    when I clicked to download it shut the whole automated process off
    entirely off. The problem is that even if I reboot the system,
    the icon does not come back up. So I have no way to install. At
    first I attributed it to bottlenecking on the MS end, but clearly
    others are getting the update without trouble, so ...

    Microsoft -- you need to make an executable available for manual
    download ASAP as this appears to be a problem many others are
    having. Or at the least, put it on the Windows Update page as a
    selectable item.
     
    Arthur Way, Aug 19, 2004
    #17
  18. SP-2 is SP-2, it does not matter how you get it whether through
    Automatic Update or downloading and installing the Express version.
    The end result will be identical.
     
    Jupiter Jones [MVP], Aug 19, 2004
    #18
  19. Jupiter Jones [MVP], Aug 19, 2004
    #19
  20. Phil

    KLINK Guest

    Take a good look at the last entries (for today) in your log file for
    Windows Updates.
    in Windows directory
    Windows Update.log

    If this is on V5 of W U, no space in the filename.

    Advice: see the SP2 forum at Aumha.org
    http://forum.aumha.org
    --
    Maurice N
    MVP Windows - Shell / User
    -----

    Maurice-

    I am also on broadband and had the same problem. Here are the last few lines
    of the log:


    WindowsUpdate with code Call complete and error 0
    2004-08-19 09:47:32-0500 828 414 WU client completed and deleted call
    {47EF1C90-C062-4E09-A2F4-4747B6C97E4F}
    2004-08-19 09:47:37-0500 828 414 REPORT EVENT:
    {DB02E51F-24DB-4303-AAAA-C1B89E6C4B62} 45 2004-08-19 09:47:32-0500 1 147 101
    {00000000-0000-0000-0000-000000000000} 0 0 WindowsUpdate Success Software
    Synchronization Agent has finished detecting items.
    2004-08-19 09:48:04-0500 828 504 ISusInternal API failed
    CClientCallRecorder::DisconnectCall with error 0x8024000c
    2004-08-19 09:48:04-0500 3116 c30 ISusInternal::DisconnectCall failed,
    hr=8024000C
    2004-08-19 09:52:39-0500 2644 a58 Out of proc datastore is shutting down
    2004-08-19 09:52:40-0500 2644 a58 Out of proc datastore is now inactive
     
    KLINK, Aug 19, 2004
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.