Strange brightness issue with my Geforce 8600GT (Gigabyte) and mySamsung 6187 LED...

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by markm75, Nov 17, 2007.

  1. markm75

    markm75 Guest

    I'm having a really odd issue with my card.. or perhaps its what i'm
    trying to do with it...

    I have 2 westinghouse 24" widescreens in my one office.. but running
    into the living room i have a dvi to hdmi cable so i can output one of
    the two ports to my Samsung 6187 tv..

    I'm basically pulling out one port that goes to one LCD and swapping
    it for the samsung one..

    When i do this.. if i leave the system in dual screen mode.. things so
    far seem fine, switching back and forth..

    When i change in the nvidia control panel to single screen mode.. even
    on my LCDs.. i get this very darkened look to the screen.. the start
    menu has no contrast etc..

    **Also.. if i try to save then load a profile in nvidia panel.. it
    will say something like "profile load failed".. i've run the nfr
    utiltiy to remove the drivers.. started fresh.. same deal overall..

    So i'm not sure if this is a problem with the card or the drivers.. or
    Vista x64.

    Thanks
     
    markm75, Nov 17, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. markm75

    dzomlija Guest

    Have you checked the Gamma settings in the nVidia control panel?


    --
    dzomlija

    ____________________________________
    Peter Alexander Dzomlija
    Do you hear, huh? The Alpha and The Omega? Death and Rebirth? -And as
    you die, so shall I be Reborn-...

    - ASUS A8N32-SLI-Deluxe
    - AMD Atlon 64 Dual-Core 4800+
    - 4GB DDR400
    - ASUS nVidia 6600
    - Thermaltake Tai-Chi Watercooled Chassis
    - 1207GB Total Formatted Storage
    - Vista Ultimate x64
    - CodeGear Delphi 2007'http://dzomlija.spaces.live.com/' (http://dzomlija.spaces.live.com/)
     
    dzomlija, Nov 18, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. markm75

    markm75 Guest

    This appears to be part of the issue.. its definitely driver related
    (latest driver and the one before it)..

    True.. if i switch resolutions.. i get the darkening effect.. on
    either the tv or the lcd.. i also get "error loading profile" when
    trying to load nvidia profiles..

    If i up the gammo to say 80% or higher... It looks more normal.. or i
    can just reboot (very annoying).. but if i up the gamma then reboot..
    i'm sure it would be too bright.

    So even though the gamma isnt actually changing.. it appears to be
    changing.. I'm still leaning towards crappy drivers for x64 Vista
    perhaps.
     
    markm75, Nov 18, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.