"The specified service does not exist as an installed service."

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by Andrea, Jan 17, 2008.

  1. Andrea

    Andrea Guest

    My network connection icon has a red X and when I’d mouse over it, it show
    the error, "Connection status: Unknown The specified service does not exist
    as an installed service."
    When I open Network and Sharing center, it normally load but instead of the
    image of the pc and the globe there is:
    "The specified service does not exist as an installed service."
    I try everything..please help me,
    Thanks,
     
    Andrea, Jan 17, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Robert L. \(MS-MVP\), Jan 18, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Andrea

    Andrea Guest

    There are 2 error in the start up:
    -Event ID 15016 — HTTP Service Authentication
    -Event ID 3095 - NETLOGON (This computer is configured as a member of a
    workgroup, not as a member of a domain)
    I use Vista Home premium.
    Thank you..
     
    Andrea, Jan 18, 2008
    #3
  4. Are you connecting to a domain network? Also this search result may help.
    Please post back with the result.

    Workstation Service IssuesThe vent Viewer may have “Event ID: 3095 - Source:
    NETLOGON - This Windows NT computer is configured as a member of a
    workgroup, not as a member of a domain ...
    www.chicagotech.net/Networking/workstationservice1.htm


    --
    Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
    Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
    http://www.ChicagoTech.net
    How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
    http://www.HowToNetworking.com
     
    Robert L. \(MS-MVP\), Jan 18, 2008
    #4
  5. Andrea

    Andrea Guest

    I'm connecting with notebook to my home WLAN. I have a modem\router connected
    with ethernet cable to the desktop pc. But the problem persists also in
    public network.
    The problem begins after about 1 months that I used my notebook.
    Today I'm also unable to turn on Network discovery (same error:"The
    specified service does not exist as an installed service.") in the Network
    and Sharing center.
    Thank you
     
    Andrea, Jan 18, 2008
    #5
  6. Andrea

    bighaugs Guest

    I am having an identical issue. Any help would be much appreciated!
     
    bighaugs, Jan 22, 2008
    #6
  7. Andrea

    Andrea Guest

    I resolved the two errors (15016 and 3095), but the Network & sharing center
    has the same problem.
     
    Andrea, Jan 23, 2008
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.