The WMI Performance Adapter service repeated event log entries

Discussion in 'Windows Server' started by Daniel Peterson, Nov 17, 2004.

  1. Hello,

    We have a Windows 2003 Server that continually gets the following event log
    messages:

    11/17/2004 6:37:26 AM Service Control Manager 7035 <MACHINE NAME> NT
    AUTHORITY\SYSTEM 54568 The WMI Performance Adapter service was successfully
    sent a start control.
    11/17/2004 6:37:26 AM Service Control Manager 7036 <MACHINE NAME> 54569 The
    WMI Performance Adapter service entered the running state.
    11/17/2004 6:37:26 AM Service Control Manager 7036 <MACHINE NAME> 54570 The
    WMI Performance Adapter service entered the stopped state.

    Is there some way to get rid of these? They seem to be merely informative,
    but they occur roughly every 30 seconds and fill up the logs. Can I simply
    disable this service, and if I do, will it stay disabled?
     
    Daniel Peterson, Nov 17, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Daniel Peterson

    Steve O Guest

    You are logging the events because some application is using WMI to monitor
    performance. I think MOM performance data is pulled via WMI so you'll see
    this when using MOM's performance collections. Off hand, I know SPA uses
    WMI queries as well as some SQL and Exchange monitoring tools.

    SteveO
     
    Steve O, Dec 9, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Hello,

    It does have Oracle installed on it, yes.
     
    Daniel Peterson, Dec 14, 2004
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.