Toshiba Equium refusing to do System Restores & Advent query - help

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by kplumm, Mar 25, 2008.

  1. kplumm

    kplumm Guest

    I have a Toshiba L40 with Vista and the new service pack. With both
    the service pack and some mobile phone software I installed I wanted
    to do a System Restore, but the computer went through the motions and
    then said it couldn't for an 'unpecified error' reason or something
    like that. I have the right box checked in the System Restore
    settings - there is WinRE, Vista and data with a tick in the Vista box
    - and I have Norton virus protection. I wondered if it was Norton
    that's blocking the restore, but this seems weird as surely they
    should work together. I am dithering about doing a clean install but
    don't want to, it's a bit nerve-wracking and I'm thinking the Product
    Recovery DVD will just set up everything as it was before. I have no
    problem writing to the hard disk or anything like that, so what might
    the problem be? I am keen to avoid uninstalling the Norton before the
    trial 90 days though I'm going to go with AVG afterwards.

    I found the SP1 installation a bit of a nightmare with weird behaviour
    coming from Media Player afterwards, but it wasn't as much of a
    problem as with my dad's Advent 9115. That has a little box in the
    bottom right hand corner called OSD, which has a setting of 1 in it.
    you can disable it, which I tried to do after installing SP1 as I kept
    getting a box come up on the screen reading 'Lag' with an exclamation
    mark. What is this OSD for? How can I correct this? I'm doing this
    for my dad who only bought his laptop for using eBay and will want to
    remain innocent of all these complications. The Advent is currently
    restored to before SP1 and not giving the Lag warning.

    Thanks for all help.

    p.s. Could someone direct me to clear instructions for installing
    another version of Windows on a Vista computer so I can use older
    software. Does this cause any driver problems? It seems like
    something people do and are not discouraged to but I don't want more
    complications. I have a Windows 98 CD to use.
     
    kplumm, Mar 25, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. kplumm

    stillarfish Guest

    I would first go to Tosiba.com to ensure your laptop is supported for Vista,
    as mine was preinstalled but is not supported. Between Microsoft & Toshiba
    the Vista Goat Rope may never end!!!
     
    stillarfish, Mar 25, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. kplumm

    Mick Murphy Guest

    Norton is the prob.
    Disable it before attemtping to do a SR.

    If you still have probs doing a SR, tap F8 at startup and go into Safe Mode.
    Do your SR from there; with Norton disabled!!!
     
    Mick Murphy, Mar 25, 2008
    #3
  4. kplumm

    Mick Murphy Guest

    http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html

    Above is a link for Avast; a free, low resource using, compatible anti-virus

    Get rid of Norton ASAP; go to Symantec's website and get their removal tool.
    There should also re an uninstall tool in Programs(norton)
     
    Mick Murphy, Mar 25, 2008
    #4
  5. kplumm

    kplumm Guest

    Pardon me being daft, but I couldn't see how I merely disable Norton.
    Any directions? Thanks.
     
    kplumm, Mar 26, 2008
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.