Unable to add programs to "Quick Launch"

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by David, Feb 11, 2007.

  1. David

    David Guest

    I got a popup saying "Windows Explorer has stopped working" whenever I try to
    add a program to quick launch.

    The problem details are as follows:
    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: explorer.exe
    Application Version: 6.0.6000.16386
    Application Timestamp: 4549b091
    Fault Module Name: SHELL32.dll
    Fault Module Version: 6.0.6000.16386
    Fault Module Timestamp: 4549bdb4
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0029b83f
    OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 8d13
    Additional Information 2: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311
    Additional Information 3: 8d13
    Additional Information 4: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311

    How can I fix this problem??
     
    David, Feb 11, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Which program are you trying to add to the quick launch? Which method was
    used, drag to or Send to from the All Program's group?
     
    Andre Da Costa[ActiveWin], Feb 11, 2007
    #2
    1. Advertisements


  3. Why add a "program" to the QuickLaunch Toolbar? One doesn't "Add Programs to
    the QuickLaunch Toolbar", he adds SHORTCUTS to programs.

    Let's face it, Vista still has more than it's share of bugs. IE 7 tends to
    crash also, if one visits standards-based Web sites.

    --

    Donald McDaniel

    "Validate" me, and you will "net me
    --------------------------------------
     
    Donald McDaniel, Feb 11, 2007
    #3
  4. David

    David Guest

    I tried both Drag n drop and the "add to quick launch" in the menu, and I got
    the same problem.

    "Andre Da Costa[ActiveWin]"
     
    David, Feb 11, 2007
    #4
  5. If your toolbar is locked, try unlocking it then drag the shortcut to it
    again and see if that works. Which program is this again?
    --
    Andre
    Blog: http://adacosta.spaces.live.com
    My Vista Quickstart Guide:
    http://adacosta.spaces.live.com/blog/cns!E8E5CC039D51E3DB!9709.entry
     
    Andre Da Costa[ActiveWin], Feb 11, 2007
    #5
  6. David

    David Guest

    I just tried unlocking the toolbar and then draging theshortcut into the
    quick launch bar, still no luck.

    It's the same for every program.

     
    David, Feb 11, 2007
    #6
  7. Is this an upgrade or clean install of Vista? If it is an upgrade, it might
    very well some glitch. Have you also tried this under another account?
    --
    Andre
    Blog: http://adacosta.spaces.live.com
    My Vista Quickstart Guide:
    http://adacosta.spaces.live.com/blog/cns!E8E5CC039D51E3DB!9709.entry
     
    Andre Da Costa[ActiveWin], Feb 11, 2007
    #7
  8. David

    David Guest

    It's a clean install, and the problem can be reproduced in other accounts as
    well..

    I did another clean install total, it appears that the problem's there
    before I even install any program. Could it be one of those driver control
    shell or programs that caused the problem?

     
    David, Feb 11, 2007
    #8
  9. David

    dareka Guest

    Hi everyone.

    I've got exactly the same problem. This is the error message I get:

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Explorer.EXE
    Application Version: 6.0.6000.16386
    Application Timestamp: 4549b091
    Fault Module Name: SHELL32.dll
    Fault Module Version: 6.0.6000.16386
    Fault Module Timestamp: 4549bdb4
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0029b83f
    OS Version:
    6.0.6000.2.0.0.768.3
    Locale ID: 2057
    Additional Information 1: 8d13
    Additional Information 2:
    cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311
    Additional Information 3: 8d13
    Additional Information 4:
    cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311

    I’m using a Sony Vaio laptop, model VGN AR31M.

    For me, Windows Explorer crashes when I right-click and select 'Add to
    Quick Launch'.

    If I try to drag an icon to the Quick Launch toolbar, a cursor appears
    in the toolbar and then it just stays there until I restart the machine.
    Please note: the machine as a whole DOES NOT freeze. I can continue to
    use it as normal, but the cursor just stays there.

    Any help on this would be appreciated. It's a very annoying glitch.
     
    dareka, Apr 6, 2007
    #9
  10. David

    Guest Guest

    Right-click and select Add to Quick Launch Bar.

    --

    ______________________________

    Walter B
    waltblanch[at]tampabay[dot]rr[dot]com
    ______________________________
     
    Guest, Apr 6, 2007
    #10
  11. David

    dareka Guest

    Thanks for your reply, Walter B. However, I'm afraid I was
    right-clicking and selecting Add to Quick Launch, and that's exactly
    what wasn't working.

    There has been a development in the situation though.

    Yesterday, I just locked and unlocked the toolbar a few times. Then I
    de-selected and selected the Quick Launch toolbar a few times... and
    then when I tried to drag an icon into the Quick Launch toolbar, it
    suddenly worked!

    I have no idea why the problem sorted itself out, but that's exactly
    what it appears to have done.

    Strange.
     
    dareka, Apr 7, 2007
    #11
  12. Glad it's fixed.

    --

    ______________________________

    Walter B
    waltblanch[at]tampabay[dot]rr[dot]com
    ______________________________
     
    Walter Blanchard, Apr 7, 2007
    #12
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.