Unable to turn on Windows Defender in Security Center

Discussion in 'Windows Vista Security' started by Jaime Devesa, Jun 11, 2006.

  1. Jaime Devesa

    Jaime Devesa Guest

    I'm having some issues with the Malware Protection in the Security Center.

    First, any of the anti-virus programs I've installed are detected by the SC.
    Neither the EZ anti-virus nor the AVAST are detected. Both states that are
    Windows Vista Beta 2 Ready. But they don't work for me.

    And finally, I can't turn on Windows Defender in the Security Center. When I
    try to activate it, he searches for any available update. Once he detects he
    is up to date, a warning message window pops-up and there's no way to turn it
    on.

    Because of these two issues, I'm continuosly getting alerts from the
    Security Center. And I know that both programs are up and running.

    Any idea? Thanks in advance
     
    Jaime Devesa, Jun 11, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Jaime Devesa

    Rusty H Guest

    I have the same issue. When Vista was initially loaded, both the AVAST and
    Windows Defender were detected and worked normally in Security Center.
    About two days later, after a reboot, I got same issue as you with the
    Security Center. I reported the problem to MS (Feedback, MS Beta Client)
    and I would ask that you do the same as it may help them troubleshoot the
    problem.
     
    Rusty H, Jun 11, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Jaime Devesa

    Jonathan Guest

    I am also having the same problem. The Security Center recoginizes Trend
    Micro but doesn't recognize Windows Defender and reports it as "off".
    According to the Task Manager Windows Defender is running (MSASCui.exe).
     
    Jonathan, Jun 29, 2006
    #3
  4. Jaime Devesa

    glawther Guest

    Same problem here. Just started in the last few days. I first noticed that
    Defender seemed to be having trouble updating definitions, then I started
    getting SC alerts that Defender was not on, and than I had no virus software.
    Defender does appear to be on and I've used Trend Micros Vista Beta since I
    installed Vista. Something has changed.
     
    glawther, Aug 9, 2006
    #4
  5. Jaime Devesa

    Mel_P Guest

    Same problem for me - initially OK, then reports Defender not working and
    looks for update - let's hope MS resolve this one!
     
    Mel_P, Oct 21, 2006
    #5
  6. Jaime Devesa

    Bryan G Guest

    Glad to see we have somewhere to get help
     
    Bryan G, Apr 25, 2010
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.