Urgent, please help. Exchange server 2003 is down after loading sp

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by John Z, Mar 24, 2007.

  1. John Z

    John Z Guest

    Dear all,

    My exchanger server is down after I load Windows server 2003 sp2(x86) and
    anotehr windows malicious software remover tool today. I retart the SBS 2003
    server, it did not work.

    Please help.

    John
     
    John Z, Mar 24, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. What does "down" mean exactly? "It did not work" doesn't give us much to go
    on.

    Please write back with complete details - the current status of your server,
    any event log errors you can see - and whether you've got a known good
    backup made before you installed the SP (this is always a wise idea).
     
    Lanwench [MVP - Exchange], Mar 24, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Dave Nickason [SBS MVP], Mar 24, 2007
    #3
  4. John Z

    John Z Guest

    Thanks for your response. But What I mean is Exchange server is not working.
    I go to the exchange system manager, servers, first storage group, mail
    store, I see a red down arrow next to Mailbox Store. I tried to mount the
    store again. No luck. The error message is An internal processing error has
    occurred, Try restarting the Exchange System Manager or the Microsoft
    Exchange Information store serfvice, or both. Examine the Application log for
    events related to this error. .... Id no: c1041724. Go to the services, try
    to retart those exchange related servcies, the infomation store servcie was
    not be able to started. (i already removed that Windows server 2003 sp2 and
    reboot the server, no luck).

    Here the Error log from the Event View:
    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeAL
    Event Category: LDAP Operations
    Event ID: 8026
    Date: 3/24/2007
    Time: 10:09:33 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    LDAP Bind was unsuccessful on directory SERVER.company.local for
    distinguished name ''. Directory returned error:[0x34] Unavailable.

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeDSAccess
    Event Category: Topology
    Event ID: 2102
    Date: 3/24/2007
    Time: 10:09:33 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    Process MAD.EXE (PID=5156). All Domain Controller Servers in use are not
    responding:
    SERVER.BellSpag.local


    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeDSAccess
    Event Category: Topology
    Event ID: 2104
    Date: 3/24/2007
    Time: 10:09:33 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    Process STORE.EXE (PID=4404). All the DS Servers in domain are not
    responding.

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

    Event Type: Error
    Event Source: dsrestor
    Event Category: None
    Event ID: 1005
    Date: 3/24/2007
    Time: 10:14:24 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    The DSRestore Filter failed to connect to local SAM server. Error returned
    is <id:997>.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    We have Symantec Backup Exec 10d to backup data everyday.
    Thank you.
     
    John Z, Mar 24, 2007
    #4
  5. Have another good look at the eventlogs and start from the moment you booted
    (systemlog event 6009 which will be at the same time as the dsrestore error
    in the app log).
    The errors you posted are from BEFORE the reboot.

    --
    Regards,

    Marina Roos
    Microsoft SBS-MVP
    One of the Magical M&M's
    www.smallbizserver.net
    Take part in SBS forum:
    http://www.smallbizserver.net/Default.aspx?tabid=53

     
    Marina Roos [SBS-MVP], Mar 24, 2007
    #5
  6. John Z

    John Z Guest

    Sorry, my mistake.

    here are more events after the reboot.
    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeSA
    Event Category: MAPI Session
    Event ID: 9175
    Date: 3/24/2007
    Time: 10:58:12 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    The MAPI call 'OpenMsgStore' failed with the following error:
    The attempt to log on to the Microsoft Exchange Server computer has failed.
    The MAPI provider failed.
    Microsoft Exchange Server Information Store
    ID no: 8004011d-0512-00000000

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeFBPublish
    Event Category: General
    Event ID: 8197
    Date: 3/24/2007
    Time: 11:17:18 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    Error initializing session for virtual machine SERVER. The error number is
    0x8004011d. Make sure Microsoft Exchange Store is running.

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

    Event Type: Error
    Event Source: MSExchangeIS
    Event Category: General
    Event ID: 1160
    Date: 3/24/2007
    Time: 11:25:36 AM
    User: N/A
    Computer: SERVER
    Description:
    Database resource failure error 0xfffffae1 occurred in function
    JSES_BASE::EcDeleteFIDTable while accessing the database "First Storage
    Group\Mailbox Store (SERVER)".

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

    I already removed the windows Server 2003 sp2. Restart SBS2003 server. No
    luck.
     
    John Z, Mar 27, 2007
    #6
  7. Any help here? This is eventid.net for the first error
    http://www.smallbizserver.net/tabid...cleView/ArticleID/211/PageID/287/Default.aspx.

    If Exchange has been down for four days, my best recommendation would be to
    call PSS (Microsoft Support) and let them deal with it. There's a good
    chance that if they can attribute the problem to the SP install, they won't
    charge you for the call, but even if they do, at least you'll have Exchange
    back up as quickly as possible, and you'll minimize the risk of data loss.
     
    Dave Nickason [SBS MVP], Mar 28, 2007
    #7
  8. John Z

    John Z Guest

    Thank you, Dave. I did called MS support. They remote into our server. The
    guy tried to remove a lot to registry values and re-install Exchange server.
    but made things even worse. We finall called another local suppoprt person
    from one of the MS certified partner and worked 17 hours on Monday and it is
    working now. I will open another thread to warn all sbs user in this forum
    to hold off loading this latest SP2. Microsoft charged us Business Critical
    from my credit card. Can anyone tell me how to complain this and get the
    money back from Microsoft? Thanks you.
     
    John Z, Mar 28, 2007
    #8
  9. I think you can just call back the PSS number you initially called, and as
    the operator who to talk to to request a refund.

    Did they ever determine what caused the stores not to mount?
     
    Dave Nickason [SBS MVP], Mar 28, 2007
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.