User Profile Service: Service Failed Logon

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Kinhaven, Apr 25, 2007.

  1. Kinhaven

    Kinhaven Guest

    I just opened a computer and setup a computer preinstalled with Vista. I set
    up all the 'regional information', and set up the first "User". After all
    the updates and 'system scans' were completed, I came to the "User Logon"
    screen. I clicked on the user, and I get the message "User Profile Service
    Failed the logon. User profile cannot be loaded". Being that this is the
    only user, there is no way to log on as the admin. to change any settings.
    What is the next step?
     
    Kinhaven, Apr 25, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Kinhaven

    Stroud Guest

    This issue may occur if the user profile was manually deleted by using
    the command prompt or Windows Explorer by a user or by some program. A
    profile that is manually deleted does not remove the security identifier
    (SID) from the user profile list in the registry. Since the SID is still
    present, Vista will still try to load the profile by using the
    ProfileImagePath that points to a nonexistent path. Therefore, the
    profile cannot be loaded. Here's how you can solve this.
    http://forums.techarena.in/operating-systems/1126497.htm#post4254197
     
    Stroud, Feb 19, 2009
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.