v3.8 : "Attention Required" - syncs fine with one profile, not with another on same PC???

Discussion in 'ActiveSync' started by livin, Dec 28, 2005.

  1. livin

    livin Guest

    I have two Users on my WinXP pro machine (all patches installed).
    .... using a new hx4700 iPAQ with Activesync 3.8 (new install, not used A.S.
    before)
    .... running MS Office 2003 with all patches .

    1st user) Admin acct... connects/creates partnership, everything works fine.
    within 10 seconds all items are sync'd.... several hundred contacts, cal
    events, files, etc... very impresive actually.

    2nd user) Power user level... connects/creates partnership, tries to sync
    and gives error "Attention Required" on every item. I select "Resolve
    issues" it tells me it cannot sync, try reconnect, blah, blah... which is
    useless (thanks MS!)
    note: this acct has been in use for two years... but the Outlook2003
    profile is brand spank'n new... never existed until I installed the A.S 3.8
    and tried to sync. I did a Help\Repair on OL2003 and also did a pst scan
    (which it did not need since it was minutes old at the time but I figured
    I'd try since other posts suggested it).

    Anyone know what the heck is going on or how to fix this?

    Thanks in advance!
     
    livin, Dec 28, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Are you synchronizing the same Pocket PC using two different user
    accounts? This could cause confusion with the unit, as it thinks it's
    synchronizing to one profile, rather than two.

    Also, if you elevate the Power User to Admin, do you get the same
    error messages?
     
    Rob Borek [MS MVP], Dec 28, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. livin

    livin Guest

    Hi Rob,
    I first tried to sync with the 2nd acct... not the first. After 3 hours of
    trying group post suggestions I tried the 1st acct... which worked fine.

    I raised the acct to Admin, no change.

    I tried syncing via wireless & USB, same errors.

    something is wrong in the AS3.8 profile or AS is looking in the wrong place.
    How can I ensure the specifics are correct for that user?

    One other thing... on the acct that worked, when I check 'Files' to sync, it
    poped up a msg about creating a files folder and such. On the acct that did
    not work, it never did.

    thanks for the help!
     
    livin, Dec 28, 2005
    #3
  4. Hi,
    ActiveSync writes data to the registry so using the Power User will cause
    you some problems.

    Beyond that to find the problem, try unchecking the items in ActiveSync,
    sync until you find the category causing the problem. Then create a new
    folder in Outlook, cut your data of that type and paste it into the new
    folder. Sync and then move them back until you find the item causing the
    problem.


    --
    Chris De Herrera
    http://www.pocketpcfaq.com
    http://www.tabletpctalk.com
    http://www.pocketpctalk.com
    http://www.mobilitytalk.com

    ActiveSync 4.x Troubleshooting Guide -
    http://www.pocketpcfaq.com/faqs/activesync/tshoot-as4x.htm
     
    Chris De Herrera, Dec 28, 2005
    #4
  5. livin

    livin Guest

    Chris,
    The first thing I did was read your FAQ page (fantastic btw!).

    All items give the error, immediately.... I can delete the partnership and
    recreate one... within 2 seconds all items say 'attention required' - but
    again, the other user on the same PC works perfectly every time!

    I already tried ALL suggestions I have read in newsgroup and web site posts
    going back 2 years... including:
    a) creating a new PST
    b) running Outlook 2003, Help | Detect and Repair...
    c) running scanpst.exe

    There must be a better way to troubleshoot this. It is pittiful that after
    all these years AS does not have a better way to log/debug.

    To anyone on the MS team developing this app... shame on you for not making
    it easier to troubleshoot!

    btw.. I'm not just spouting off, I worked at MS for 5 years. I know first
    hand what they CAN do, but do not.
     
    livin, Dec 29, 2005
    #5
  6. Chris De Herrera, Dec 29, 2005
    #6
  7. livin

    livin Guest

    Chris,
    If I did it would not work on any of the logins, correct?

    It works on one user, but not another... same PC.

    Is there any sort of debug version of AS that can tell us why it is having
    an issue. I get nothing in the event log, not onscreen error code, nothing.

    Without AS a $440 Pocket PC is reduced to the value of a $50 electronic
    organizer.

    Is there any sort of free Microsoft tech support on this stuff?
     
    livin, Dec 30, 2005
    #7
  8. livin

    livin Guest

    just an FYI to anyone searching for a solution to this problem in the
    future...

    the "solution" was to uninstall and reinstall using the account having the
    problem.

    What a P.O.S. ActiveSync is!!!

    No way to troubleshoot the piece of crap!

    Error messages that are useless!

    Microsoft should be ashamed to even give away something this crappy!

    MS should hire another company to write a good sync software... they
    obviously cannot do it properly after YEARS of trying!
     
    livin, Jan 2, 2006
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.