very very strange problem.. please help!

Discussion in 'Server Security' started by Aziz , Feb 24, 2007.

  1. Aziz

    Aziz Guest

    hi --today websites on our server started throwing 401.1 Not Authorized
    error. We checked several things but no help. Finally found that network
    users are denied access on the system (since IIS anonymous users access
    sites via network rights). Using "Local Security Settings" MMC we navigate
    to Local Policies > User Right Assignment. Double click on "Access this
    computer from network" and add "Everyone" to it. When this is done, sites
    start to work properly. After few minutes sites again stop, when we check
    local security setting our settings are vanished and "Access this computer
    from network" is blank!

    This problem is driving us nuts beside costing business since client's sites
    are down. We checked server, there is not virus etc. Any help is
    appreciated, we are will to pay for help.

    Thank you!
    Aziz
     
    Aziz , Feb 24, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Aziz

    Dave Guest

    is this machine part of a domain that may be setting a policy on it
    automatically??
     
    Dave, Feb 24, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. and, if in a domain, is it a DC (since poster says "after a few minutes")

    To poster:
    If it is in a domain, check all GPOs that may affect the IIS box, or use
    resultant policy capability of GPMC, to verify that no GPO is setting
    this user right on the IIS box.
     
    Roger Abell [MVP], Feb 24, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.