VISTA CAPI2 256 ERRORS EVERY FEW SECONDS

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by Peter, Aug 18, 2007.

  1. Peter

    Peter Guest

    VISTA CAPI2 256 ERRORS EVERY FEW SECONDS


    These Red Alerts are happening all of a sudden in Event Viewer/Application
    Logs.

    They'll occur every 9 seconds for a while, then stop, then mysteriously
    start up again.

    All the other logs are fine.

    Details as follows. Any ideas amyone as I can find nothing online?

    Log Name: Application
    Source: Microsoft-Windows-CAPI2
    Date: 18/08/2007 7:11:16 AM
    Event ID: 256
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: R2D2
    Description:
    The Cryptographic Services service failed to initialize the Catalog
    Database. The error was: 5 (0x5) : Access is denied.
    ..
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-CAPI2"
    Guid="{5bbca4a8-b209-48dc-a8c7-b23d3e5216fb}"
    EventSourceName="Microsoft-Windows-CAPI2" />
    <EventID Qualifiers="49154">256</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2007-08-18T11:11:16.000Z" />
    <EventRecordID>7231</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>R2D2</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>5 (0x5)</Data>
    <Data>Access is denied.
    </Data>
    </EventData>
    </Event>
     
    Peter, Aug 18, 2007
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.