vista keeps reobooting after installing mcafee

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by shay 84, Sep 6, 2007.

  1. shay 84

    shay 84 Guest

    I just installed mcafee 2007 on my sony vaio that has vista installed,
    originally it came with xp. some of the components failed to install and my
    pc restarted its self. it keeps blocking the mcafee installer everytime It
    restarts

    then the message ' explorer.exe application failed to intialize bclick ok
    to terminate applicatin(0xc000005.)' popping up then it closes windows
    explorer, and automatically restarts I tried using the recovery disc when the
    pc first restarts but the message boot from atapi cd-rom appears.

    if anyone can help me I would be most grateful
     
    shay 84, Sep 6, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. shay 84

    Rick Rogers Guest

    Hi,

    When the system first starts to load, press F8 to get the safe mode options.
    Choose safe mode with command prompt. Once loaded, run rstrui.exe from the
    prompt to start system restore and pick a date prior to the McAfee install.
     
    Rick Rogers, Sep 6, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. shay 84

    Mr. T. Guest

    maybe you might consider UNINSTALLING Mcaffee...........just a logical
    thought
     
    Mr. T., Sep 15, 2007
    #3
  4. shay 84

    AJ Babao Guest

    This might be a compatibility issue with the version of mcafee since this
    was used on XP. Vista is a completely redesigned OS. Check with mcafee if
    they have an 2007 upgrade version for Vista

    The Vista OS seems to be on self protect mode. if a conflict on the
    software is imminent Vista prevents it from installing further,,
     
    AJ Babao, Sep 17, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.