Vista Mail will receive Yahoo mail, but not send Yahoo mail! Help

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by Tim Smith, Apr 2, 2007.

  1. Tim Smith

    Tim Smith Guest

    I have configured and reconfigured my pop address and server settings and
    cannot get Windows(Vista) Mail to send mail. It had no problem receiving all
    my mail outta my Yahoo account though! I do pay for my Yahoo account, it is
    not the FREE one!

    Here is the error I'm receiving:

    Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Subject 'Trying to purchase a set of non-rx lenses, Please
    help!', Account: 'pop.mail.yahoo.com', Server: 'smtp.mail.yahoo.com',
    Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): Yes, Socket Error: 10053, Error
    Number: 0x800CCC0F


    Please help!
     
    Tim Smith, Apr 2, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Gary VanderMolen, Apr 2, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Gary

    Tim should check with Yahoo Technical Support whether Windows Mail
    will work with the Yahoo software he has installed. I encountered this
    type of problem with AOL and needed a new version of AOL software to
    get Windows Mail to work! I have BT Yahoo Desktop software on my
    computer, which works with XP but not Vista. I am current waiting for
    a Yahoo Desktop software update.


    --

    Regards.

    Gerry
    ~~~~
    FCA
    Stourport, England
    Enquire, plan and execute
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     
    Gerry Cornell, Apr 2, 2007
    #3
  4. Tim Smith

    Double D Guest

    I believe I have tried everything and the problem goes deeper than I
    thought.

    I have tried all of the variables I can possibly change through looking
    at the forums, such as SMTP authentcation,logging onto mail server
    before sending mail,etc. My mail server is on both is mail.adelphia.net
    pop and smtp. I have tried the using same settings as my incoming
    server, etc. I am using norton 2007. I have disabled everything in
    there for 30 mins and tried but no luck. Tried to reinstall Vista
    without norton, still could not send but can receive. Tried a
    differenet outgoing port 587 instead of 25. Tried using WINMAIL even,
    same result. I am at a loss. Here are the errors I get

    Send test e-mail message: The connection to the server was interrupted.
    If this problem continues, contact your server administrator or Internet
    service provider (ISP).

    Also I get the 0x800CCC0F error.

    Is there any other outgoing port I can try?? All of my updates are up
    to speed. This problem is consistent turning off norton and using
    winmail so it can not have anything to do with outlook or norton...I
    don't think?
     
    Double D, May 6, 2007
    #4
  5. Tim Smith

    Dave Guest

    what does this have to do with Yahoo mail (the subject) ?

    If you are trying to use mail.adelphia.net, maybe the servers have been
    turned off.
    Adelphia was acquired by Time Warner and Comcast last year. At some point,
    adelphia.net may cease working.

    My mail.adelphia.net was changed to smtp-server.roadrunner.com
     
    Dave, May 6, 2007
    #5
  6. Your post is very confusing, to say the least.
    What do you mean by "Tried using WINMAIL even"?
    So Windows Mail is not your primary email program?
    If you are using Windows Mail, give us the complete error
    message, not just a fragment of it.

    Gary VanderMolen
     
    Gary VanderMolen, May 7, 2007
    #6
  7. Tim Smith

    Double D Guest

    My mail serves have not changed for adelphia. I use the same
    mail.adelphia.net for incoming and outgoing at work on "XP" to check
    my mail and it is fine. I use the standard 110 incoming and 25 outgoing
    for ports. I put everything the same as what I have it work on XP.

    I am of course talking about Outlook 2007. Now, when I use winmail
    which is the default windows mail program similiar to outlook, it will
    not let me send mail either. It says timed out waiting for server to
    respond or can not log onto SMTP server. So I know it is not a outlook
    program. I have tried both with norton 2007 turned off. It is within
    Vista itself. So then I thought, well may microsoft did something
    tricky, mabye you have to activate your windows before it lets you
    fully use the specific ports or something, ya never know with
    microsoft, so I activated it fine but with still same problem. I see
    other people having similiar problems but have tried everything I have
    read with their solutions. Not sure what to do at this point.
     
    Double D, May 7, 2007
    #7
  8. Mystery solved! It is no wonder that you can't send via Adelphia.
    You are connecting from India through a connectivity provider
    named TechArena.in. No mail server will accept an SMTP request
    on port 25 from a far away place.
    Had you submitted a complete Windows Mail error message,
    this would have been solved much sooner.

    Gary VanderMolen
     
    Gary VanderMolen, May 7, 2007
    #8
  9. Tim Smith

    Double D Guest

    Thought I was the confusing one. Where did India come from.?? ..lol.

    Why does it work on my XP box at work with mail.adelphia.net
    with no problems. Bottom line on Winmail is it will not connect to m
    outgoing mail server which I stated below...

    "It says timed out waiting for server to respond or can not log ont
    SMTP server":

    The same symptom I gave with Outlook of the below...

    Send test e-mail message: The connection to the server wa
    interrupted.

    Both with Norton Internet suite turned off, and reloaded even trie
    reloading Vista with same results.

    I may be blonde but mystery is still not solved.... I can't send an
    mail out.



    Gary VanderMolen Mystery solved! It is no wonder that you can't sen
    via Adelphia.
    You are connecting from India through a connectivity provider
    named TechArena.in. No mail server will accept an SMTP request
    on port 25 from a far away place.
    Had you submitted a complete Windows Mail error message,
    this would have been solved much sooner.

    Gary VanderMole
     
    Double D, May 7, 2007
    #9
  10. Look at the headers of your post (Ctrl-F3). It says:
    "NNTP-Posting-Host: hostname.techarena.in"
    That ".in" refers to India.
    Also: "Date: Mon, 7 May 2007 23:17:38 +0530"
    The GMT+0530 time zone is in India.
    You haven't said what your non-working location is
    (Internet cafe?). Regardless of where it is, that location is not
    using Internet connectivity from Adelphia, meaning you cannot
    use the mail.adelphia.net SMTP server at that location.

    Gary VanderMolen
     
    Gary VanderMolen, May 8, 2007
    #10
  11. Tim Smith

    Jane C Guest

    Double D is most likely posting via the techarena online forum which links
    to the msnews servers, as opposed to posting directly.
     
    Jane C, May 8, 2007
    #11
  12. Tim Smith

    Jane C Guest

  13. Tim Smith

    Dave Guest

    What ISP are you using when you are not at work?
     
    Dave, May 8, 2007
    #13
  14. I've been asking that question, but Double D's answers have
    been rambling and evasive.

    Gary VanderMolen
     
    Gary VanderMolen, May 8, 2007
    #14
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.