Vista Photo Gallery Slide Show

Discussion in 'Windows Vista Music, Pictures and Video' started by Paul, Dec 28, 2007.

  1. Paul

    Paul Guest

    Vista Photo Gallery working fine. Suddenly slide show has stopped operating.
    It shows the first picture and then closes saying that there was an error and
    Photo Gallery is closing down.

    Any help much appreciated. Factory installed Vista package.
     
    Paul, Dec 28, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Paul

    John Inzer Guest

    ===================================
    Maybe the following article would offer some ideas:

    (938818) You do not see pictures when you
    start a slide show in Windows Photo Gallery
    in Windows Vista
    http://support.microsoft.com/kb/938818/en-us

    --

    John Inzer
    MS Picture It! -
    Digital Image MVP

    Digital Image
    Highlights and FAQs
    http://support.microsoft.com/ph/695

    Notice
    This is not tech support
    I am a volunteer

    Solutions that work for
    me may not work for you

    Proceed at your own risk
     
    John Inzer, Dec 28, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Paul

    Paul Guest

    Followed the actions to RegEdit to 0 as suggested. Unfortunately, problem
    still persists. On opening Photo Gallery and selecting a series of
    photographs to form a slide show, a message appears saying that Phot Gallery
    has stopped working and closes the application and then re-opens it.

    No further forward I'km afraid.
     
    Paul, Dec 28, 2007
    #3
  4. Paul

    John Inzer Guest

    ========================================
    Just wondering what format the images are saved in?

    It's possible that your database is corrupted, have a
    look at the following article:

    (944221) Windows Live Photo Gallery stops
    responding or will not start
    http://support.microsoft.com/kb/944221/en-us



    --

    John Inzer
    MS Picture It! -
    Digital Image MVP

    Digital Image
    Highlights and FAQs
    http://support.microsoft.com/ph/695

    Notice
    This is not tech support
    I am a volunteer

    Solutions that work for
    me may not work for you

    Proceed at your own risk
     
    John Inzer, Dec 28, 2007
    #4
  5. Paul

    Paul Guest

    John,

    Before I try your latest advice, I have found that the JPEG file types in my
    Photo Galllery work fine. However the video type files (eg MVI_1234.AVI)
    which used to run correctly, taken with the same Canon IXUS cause the program
    to shut down and restart. Your thoughts please?
     
    Paul, Dec 29, 2007
    #5
  6. Paul

    John Inzer Guest

    ==================================
    Sorry...I don't understand how the video files
    could be involved in the slide show.

    Maybe you have an issue with Windows Media
    Player 11. Maybe the following link would lead
    to something useful:

    Troubleshooting Windows
    Media Player 11 for Windows Vista
    http://tinyurl.com/3dg3ar

    --

    John Inzer
    MS Picture It! -
    Digital Image MVP

    Digital Image
    Highlights and FAQs
    http://support.microsoft.com/ph/695

    Notice
    This is not tech support
    I am a volunteer

    Solutions that work for
    me may not work for you

    Proceed at your own risk
     
    John Inzer, Dec 29, 2007
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.