Vista RC1 install over Vista Beta1 + XP Pro multiboot - problem

Discussion in 'Windows Vista Installation' started by frag, Oct 1, 2006.

  1. frag

    frag Guest

    Brief summary:-

    XP Pro system (development system), installed Vista beta 2 using
    multiboot. Worked perfectly, very nice, played around, reported a
    couple of bugs.

    Installed RC1 over the top of Beta2.

    RC1 copied all of Beta2 files into "Windows-Old" directory.

    Unfortunately it also copied ALL the boot files required for multiboot,
    so that stopped working.

    Solution, copy files back and used bcdedit to add the XP boot entry
    again (the boot entry was already there so I suspect all I had to do
    was copy the XP boot files back into the boot drives root folder)

    Second problem : somehow RC1 has completely foobared my XP install.

    It now takes a long time to boot, the explorer shell had crashed a
    couple of times (just by plugging in a USB stick).

    Visual Studio 2005 C++ debugging is completely trashed, multiple
    unexplanable errors (set document title returns an error, trying to
    access memory at 0xcdcdcdcd within CMultiDocTemplate class, and that
    value is in an internal member) in the microsoft MFC DLLs. It looks
    like Vista has copied some buggy DLLs into the XP system32 directory,
    OR reset the default app search paths in the XP registry.
     
    frag, Oct 1, 2006
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.