Vista SP1 - Dell Inspiron 531

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Steve, Mar 28, 2008.

  1. Steve

    Steve Guest

    Have just successfully installed SP1 on my Vista Home Premium Dell Inspiron -
    Dual core AMD, 2GB RAM, Nvidia Graphics card.

    Windowsupdate was not offering me SP1 (Realtek HD Audio Drivers issue I believe)
    so I download the 400mb+ version of SP1.

    Before installing:-

    a) Update Realtek HD Audio drivers from http://tinyurl.com/yjvyhr

    b) Uninstalled Logitech Pro 5000 web cam

    c) Removed UPS usb sensor cable

    d) Unplugged all other usb devices

    e) Ran Windows Update twice (first time got yet another update for NVIDIA and
    older REALTEK drivers (but from Microsoft) - so decided to let windows have its
    preferences in this respect.

    The second time to see if any other updates turned up or indeed is SP1 was
    suddenly available - alas not a sausage)

    f) Backed up all important data to external drive

    g) Shut down extraneous services in Task Pane - stop AV resident shield service

    h) Run SP1 and go and make tea and return 45 mins later

    The whole process took about an hour, was seamless and I was able to reinstall
    the Logitek cam from drivers offered me by Windows update in no time at all.

    Post install my PC is running really well and, so far, there are no issues at all.

    Hope this is of some help to others wanting to take the plunge and install SP1.


    Steve
     
    Steve, Mar 28, 2008
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.