VPC SP1, SpeedStep, and timing issues

Discussion in 'Virtual PC' started by Micah Brodsky, Feb 2, 2005.

  1. For me, timing issues have always been a bit tenuous with Virtual PC running
    on my laptop (no, not a Dell, but yes, Centrino w/SpeedStep) -- sound is
    choppy, cursor blink rate is a bit funny, key repeat rate in dos and some
    Windows applications is off the wall. However, I was mostly able to work
    around the issues by changing my power management scheme to "Always On", or,
    to a lesser extent, changing it away from "Max Battery" and plugging it in.
    VPC SP1 (running on XP SP2), however, seems to make the problem bad beyond
    repair. The discrepency between real time and "virtual time" is much worse,
    and nothing I do seems to restore reasonable timing. I frustrated enough I'm
    about to uninstall SP1 for the second time (which is plenty frustrating
    itself, since it has is no uninstaller!)... Does anyone have any
    suggestions?

    Thanks.
    --Micah Brodsky
     
    Micah Brodsky, Feb 2, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Micah Brodsky

    Sean Guest

    When VPC is running, it can take up a lot of resources. I would try closing
    everything you can get away with, and then perhaps extend the memory in the
    virtual pc.
     
    Sean, Feb 5, 2005
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.