VPN keeps asking for username and password

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by Nish, Dec 28, 2005.

  1. Nish

    Nish Guest

    Hi, we are using SBS 2003 SP1. We have had VPN setup and running perfectly
    for about a year. However, recently, it has stopped working.
    Anytime a user tries to connect via VPN he gets to the stage where it says
    verifying username and password, but then gets the message "windows was
    unable to connect to the network using the username and password you
    provided. Please re-enter the username and password". The username and
    password entered is 100% correct. It eventually goes into an "Error 734: The
    PPP link control was terminated."

    This problem has just recently started happening and is happening to all
    remote users. The router has not changed since it was working fine. I have
    even deleted and reconfigured the RAS. All traffic is going through 1 NIC.

    Appreciate any feedback.
    Nish.
     
    Nish, Dec 28, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Nish

    Joe Guest

    It sounds as if the GRE channel (protocol 47) isn't getting through, but
    the control channel (TCP 1723) is.

    If you are absolutely certain that nothing at your end has changed (no
    updates or service packs, no wizards re-run) then you should probably
    suspect your ISP. Ask if they have blocked any ports or protocols
    recently.

    Do your local or remote routers offer any logging facilities? That
    might make it easier to know what is getting where.
     
    Joe, Dec 28, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Nish

    Nish Guest

    Hi..tks for getting back.
    I suppose there were a couple of MS Updates (the critical ones), however I
    am fairly sure that it was working fine after that. I have spoken to the ISP
    and they have assured me that they do not block any ports.
    We use a local router (Draytek Vigor 2600) but I cannot see an logging
    facility.
    This router has the ability to create VPN accounts. I have tested an account
    on this and I can successfully VPN to the router (which does allow me to view
    the network) but it still does not resolve the problem as to why I cannot VPN
    to the server.
    I think you are right that the GRE channel isn't getting through....but any
    other thoughts on how to check on this.
    Tks.
     
    Nish, Jan 3, 2006
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.