VPN: PPTP connection to ISA Server

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by PepeNiemand, Oct 12, 2006.

  1. PepeNiemand

    PepeNiemand Guest

    I explained my problem already in an answer to another thread. But that one
    was located in the general newsgroup thus I try it again in the networking
    group:

    I cannot establish a VPN connection from my Vista RC2 (build 5744 German) to
    the our ISA 2006 over PPTP. The PPTP connections work fine with XP clients.
    On the Vista client I use the same settings. I also tried out different
    settings (especially authentication protocols, normally we use MS CHAP v2)
    both on the server side as well as on the client but it still doesn't work.
    If I monitor the traffic on the ISA server I can see the initiation of the
    PPTP connection and exactly 30 seconds later the connection will be
    disconnected. There seems to be no authentication request taking place since
    we use RADIUS and no RADIUS packets can be seen on the firewall.

    With the same Vista machine I can connect to other VPNs (not set up with
    ISA) over PPTP without problems.

    Therefore I assume that there must be a problem with the
    PPTP-implementations either of Vista or of the ISA server or in their
    interaction.

    Can anybody confirm these problems or is there even a solution?

    Thank you for any comments,

    P.
     
    PepeNiemand, Oct 12, 2006
    #1
    1. Advertisements


  2. Not sure what we're using, the default XP VPN settings worked fine, and
    I connected with RC1 as well... but with RC2, I cannot connect to our
    VPN anymore :(
     
    Kevin L. Kitchens, Oct 12, 2006
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.