Warning: Xerox Phaser 6100 no longer works after Vista install

Discussion in 'Windows Vista Installation' started by rodgray, Feb 14, 2007.

  1. rodgray

    rodgray Guest

    This printer was working on my system with XP Pro SP2. The printer was
    attached as a shared network printer. The printer was on a parallel port and
    attached to a Dell Poweredge 2600. After installing Vista, the printer
    disappeared. Now when I try to re-attach, I get an error message informing me
    that I do not have enough memory. However I have 1.5GB RAM with only 700kb
    being used. Just a warning to others with the same printer

    Xerox said it was an OS problem and they did not when or if a fix would be
    created.
     
    rodgray, Feb 14, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. rodgray

    Shannon Guest

    I have no idea what I am talking about, but my Xerox C2424 - a close
    cousin of your Phaser, worked no-problemo.

    I used the PS printer driver from Xerox for 32-bit Vista and
    Phaser/C2424 on a TCP/IP interface.

    Don't know if your Phaser is network-ready, but a cheap print server
    may be easier to deal with than a new printer or a roll-back. Just
    get it from a place that lets you return it if it doesn't work (the
    print server).

    I hav had zero problems with the Xerox drivers over both LAN and WAN
    TCP/IP connections.

    Hope this helps!

    <<<--

    and see, I actually don't HATE Vista -- but I absolutely CANNOT STAND
    the pure stupidity (or evil genius) that postulated the upgrade
    ramping and software download installation system; what a peice of
    CRAP!! But once it gets installed I'm okay with it (until I need to
    restore)

    DO NOT UPGRADE / DO NOT PURCHASE ONLINE / BUY RETAIL BOX OR WALK AWAY
    WITH YOUR SANITY!!!!!!!!

    -->>>
     
    Shannon, Feb 14, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. rodgray

    Vispen74 Guest

    My finally solution for the Phaser 6100 / Vista problem was to connect
    the Phaser to a Linksys PSUS4 printserver. Then I first installed the
    printserver driver "Print Server Utility" on my Vista laptop, and from
    that utility I installed the Phaser 6100 with the ordinary XP-driver. It
    works perfekt!!! I was about to get myself a printserver anyway...

    I guess this will work with ANY printserver.

    //Thomas, Sweden.
     
    Vispen74, Feb 22, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.