Webcam not listed during Webcam setup

Discussion in 'Windows Live Messenger' started by Darren, Dec 23, 2006.

  1. Darren

    Darren Guest

    I recently purchased a Logitech QuickCam Pro 5000 which installed Windows
    Live during the camera installation. The camera works great and is displayed
    in the scanner and camera section of my Sony Vaio RC110G's control panel.
    However, when running the WindowsLive Audio/Video setup, my camera is not
    listed and I'm not able to perform video calls in WindowsLive. Any
    suggestions?
     
    Darren, Dec 23, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Darren

    thecreator Guest

    Hi Darren,

    Click on the Drop down arrow in the Audio and Video Setup, where it
    configures the Camera.

    Also might wish to uninstall Windows Live Messenger, with everything
    closed except for the Control Panel and Add or Remove Programs. Then
    reinstall Windows Live Messenger and rerun the Audio and Video setup Wizard.
     
    thecreator, Dec 23, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Darren

    Darren Guest

    thecreator,

    The camera was not showing up in the drop down window. I tried uninstalling
    and reinstalling the camera a couple of times to no avail. Anyway, after
    uninstalling and reinstalling WindowsLive, the camera did show up in the drop
    down menu. I assumed that the software would recognize the camera since the
    Webcam installation installed the software. Problem solved. Thanks for the
    input.
     
    Darren, Dec 23, 2006
    #3
  4. Darren

    thecreator Guest

    Hi Darren,

    Are you a Hockey Player? Just curious.
     
    thecreator, Dec 23, 2006
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.