Webcam problems in Lie messenger 2009

Discussion in 'Windows MSN Messenger' started by dark hunter, Jan 16, 2009.

  1. dark hunter

    dark hunter Guest

    I upgraded to the latest version of windows live messenger, and ever since my
    webcam wont work

    This occurs with two different webcams, A creative 580 AF and a logitech Orbit

    If i revert to the older version of messenger it works fine again, but with
    the new version i get teh message that my camer is either not connected or is
    in use, which it is not. I am using Vista Ultimate x64

    I also installed Windows 7 Beta on a seperate computer, installed windows
    live, it worked fine for 3 days, no it is giving me the same message, that
    teh camera is not connected to teh computer or is in use by another program.
    There seems to be some serious flaw with the latest version of messenger
     
    dark hunter, Jan 16, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. I, Pierre Daemen from Sittard in the Netherlands have the same problem.
    I also get the message that my webcam is used by another program. which is
    not so...
    My webcam is an Acer Crystal Eye webcam, and i use Vista Home Premium!
    It also doesn't work in Skype....!!!!
    Can anybody solute our problem....????
    from:

    "dark hunter" <> schreef in bericht
    news:...
    >I upgraded to the latest version of windows live messenger, and ever since
    >my
    > webcam wont work
    >
    > This occurs with two different webcams, A creative 580 AF and a logitech
    > Orbit
    >
    > If i revert to the older version of messenger it works fine again, but
    > with
    > the new version i get teh message that my camer is either not connected or
    > is
    > in use, which it is not. I am using Vista Ultimate x64
    >
    > I also installed Windows 7 Beta on a seperate computer, installed windows
    > live, it worked fine for 3 days, no it is giving me the same message, that
    > teh camera is not connected to teh computer or is in use by another
    > program.
    > There seems to be some serious flaw with the latest version of messenger
     
    Pierre Daemen, Jan 21, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. dark hunter

    Dion Lee Guest

    there is a fix for this
    :http://windowslivewire.spaces.live.com/blog/cns!2F7EB29B42641D59!32747.entry
    ),follow link.Dion
    "dark hunter" <> wrote in message
    news:...
    >I upgraded to the latest version of windows live messenger, and ever since
    >my
    > webcam wont work
    >
    > This occurs with two different webcams, A creative 580 AF and a logitech
    > Orbit
    >
    > If i revert to the older version of messenger it works fine again, but
    > with
    > the new version i get teh message that my camer is either not connected or
    > is
    > in use, which it is not. I am using Vista Ultimate x64
    >
    > I also installed Windows 7 Beta on a seperate computer, installed windows
    > live, it worked fine for 3 days, no it is giving me the same message, that
    > teh camera is not connected to teh computer or is in use by another
    > program.
    > There seems to be some serious flaw with the latest version of messenger
     
    Dion Lee, Jan 29, 2009
    #3
  4. Webcam problems in Live messenger 2009

    I, Pierre Daemen from Sittard in the Netherlands has solved my problems with
    the webcam.
    Everything works fine now.
    There's a small problem; when I chat with my son the image freezes after
    30 seconds;
    I guess it's because my son uses Windows XP and I use Vista Home Premium.
    Is there another reason....????
    Greetings:


    "dark hunter" <> schreef in bericht
    news:...
    >I upgraded to the latest version of windows live messenger, and ever since
    >my
    > webcam wont work
    >
    > This occurs with two different webcams, A creative 580 AF and a logitech
    > Orbit
    >
    > If i revert to the older version of messenger it works fine again, but
    > with
    > the new version i get teh message that my camer is either not connected or
    > is
    > in use, which it is not. I am using Vista Ultimate x64
    >
    > I also installed Windows 7 Beta on a seperate computer, installed windows
    > live, it worked fine for 3 days, no it is giving me the same message, that
    > teh camera is not connected to teh computer or is in use by another
    > program.
    > There seems to be some serious flaw with the latest version of messenger
     
    Pierre Daemen, Feb 8, 2009
    #4
  5. dark hunter

    tiinker

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    RESOLVED - web cam in use by another program error

    Okay, this is such a huge problem and I've found the site below that has the only solution that works. I've tried everything and now my integrate web cam works after follow these instructions:

    I hope the link shows up!

    Hope this helps!
     
    tiinker, Mar 18, 2011
    #5
  6. dark hunter

    tiinker

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    RESOLVED - web cam in use by another program error

    ttp://datamagga.com/Technology/dell-xps-m1530-laptop-web-cam-not-working-in-windows-7-64-bit-qweb-cam-in-use-by-another-programq-error.html

    just add the h to the first line... this site won't let me post a link? weird.
     
    tiinker, Mar 18, 2011
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.