When User Account Control is enabled, Vista Games Explorer won't s

Discussion in 'Windows Vista Games' started by griz_fan, Jun 18, 2007.

  1. griz_fan

    griz_fan Guest

    We have Vista home premium, and 3 user accounts, 1 admin and 2 restricted
    users for my wife and son. My account works fine, no issues, but both my wife
    and son now can't play games, or even open the Vista Games Explorer window.
    As soon as they click the icon to launch it, the window flashes for a second,
    then closes. Trying to launch these games (solitaire, mine sweeper, chess) by
    directly clicking on the shortcut or executable causes the cursor to flash
    for a second, then nothing. No errors are displayed, and I haven't found any
    indication of problem.
    I tried changing my wife's account to and administrator, but that didn't
    work. But... When I disabled User Account Control and rebooted, the problem
    went away. I re-enabled it, rebooted, and the problem came back. Also, I do
    get an error logging into my wife's account indicating that "People Near Me"
    couldn't start due to permissions problems.

    So, I suspect a problem with security settings of some sorts, but I don't
    know my way around Vista well enough to know where to start troubleshooting.
     
    griz_fan, Jun 18, 2007
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.