Windows firewall won't stay on for more that 2 minutes!!

Discussion in 'Windows Vista Security' started by angieb50, Feb 20, 2008.

  1. angieb50

    angieb50 Guest

    I have an Acer Aspire 5103 running Windows Vista Premium and using Firefox.
    I have not downloaded a third party firewall.
    Every 2 minutes or so the red shield appears in the icon tray and when I
    click on it it tells me the firewall is deactivated. I activate it, it goes
    on and then two minutes later off again!!!! Help!
     
    angieb50, Feb 20, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. angieb50

    Malke Guest

    Are you *sure* you don't have another firewall installed as part of a
    security suite (Norton Internet Security, Windows Live OneCare etc.)? What
    antivirus program are you using?

    The First Question Of Troubleshooting: what changed between the time things
    worked and the time they didn't?

    The Second Question of Windows Troubleshooting: what is the malware/virus
    status of the machine? If you think it is clean, what programs (and
    versions) did you use to determine this?

    Be sure the computer is clean:
    http://www.elephantboycomputers.com/page2.html#Removing_Malware

    Malke
     
    Malke, Feb 20, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. angieb50

    angieb50 Guest

    Hi Yes I'm sure I'm not using another firewall. Well, think I'm sure! I
    use AVG (free) antivirus, Spyware Doctor and Ad-Aware. I run them frequently.
    As for what's happened, can't think of anything. Haven't downloaded
    anything new. Just normal Windows updates.
     
    angieb50, Feb 20, 2008
    #3
  4. angieb50

    Malke Guest

    Then start by running through the malware scanning steps in the link I gave
    you. If the machine is really clean, then look in Event Viewer for clues.

    Start>Run>eventvwr.msc [enter]

    Malke
     
    Malke, Feb 20, 2008
    #4
  5. angieb50

    Kerry Brown Guest


    Most Acer's come with a trial version of Norton. If you activated the trial
    then decided to uninstall it the uninstall may not have been complete. In
    the Control Panel under Uninstall a Program do you have any Norton or
    Symantec products listed? Run services.msc and look to see if any Norton or
    Symantec services are running.
     
    Kerry Brown, Feb 20, 2008
    #5
  6. angieb50

    angieb50 Guest

     
    angieb50, Feb 20, 2008
    #6
  7. angieb50

    Kerry Brown Guest

    Click on the Start Orb. Start typing. When you see the program you want in
    the search list click on it. If you really want Start/Run then press the
    WinKey-R combination or look in All Programs/Accessories. I find the Start
    Search method much better than XP's Start/Run command.
     
    Kerry Brown, Feb 20, 2008
    #7
  8. angieb50

    angieb50 Guest

    Thanks for advice. Yes, think it's too difficult for me to do. Guess I'll
    have to find someone to do it although not easy where I am. Hard to find
    anything other than PCBox and all that sort of rubbish!!!
     
    angieb50, Feb 22, 2008
    #8
  9. angieb50

    angieb50 Guest

     
    angieb50, Feb 22, 2008
    #9
  10. angieb50

    Kerry Brown Guest

    I'm not sure what you mean by no joy. You couldn't get services.msc to run
    or you did but there were no Norton or Symantec services running?
     
    Kerry Brown, Feb 23, 2008
    #10
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.