Windows Installer Does Not Work

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by polefroggy, Oct 23, 2007.

  1. polefroggy

    polefroggy Guest

    I can not get my Windows Installer to work. Anytime I try installing
    something with the installer I get an error message stating Windows Installer
    will not work. That it is not installed properly and to see my support
    personnel.
     
    polefroggy, Oct 23, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. polefroggy

    Rick Rogers Guest

    Rick Rogers, Oct 23, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. polefroggy

    polefroggy Guest

    I tried, but I get a message stating "Windows Script Host Is Disabled On This
    Machine". How do I correct that?

    Thanx Rick
     
    polefroggy, Oct 23, 2007
    #3
  4. polefroggy

    polefroggy Guest

    Bump, Bump please

     
    polefroggy, Oct 24, 2007
    #4
  5. polefroggy

    polefroggy Guest

    Made an error in the message I get when trying to download the installer. The
    error message reads: Windows script host access is disabled on this machine.
     
    polefroggy, Oct 24, 2007
    #5
  6. Hello,
    What is the exact error message you are getting when Windows Installer does
    not work?
    Have you tried system restore?
    Thanks,
    Darrell Gorter[MSFT]

    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
    --------------------
    |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> thread-index: AcgV72uvK6v5bZQ3QteDah0C5U4spw==
    |> X-WBNR-Posting-Host: 71.203.52.15
    |> From: =?Utf-8?B?cG9sZWZyb2dneQ==?= <>
    |> References: <>
    <u#>
    <>
    <>
    |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> Date: Tue, 23 Oct 2007 20:39:02 -0700
    |> Lines: 38
    |> Message-ID: <>
    |> MIME-Version: 1.0
    |> Content-Type: text/plain;
    |> charset="Utf-8"
    |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> Importance: normal
    |> Priority: normal
    |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2929
    |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14196
    |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |>
    |> Made an error in the message I get when trying to download the
    installer. The
    |> error message reads: Windows script host access is disabled on this
    machine.
    |>
    |> "polefroggy" wrote:
    |>
    |> > Bump, Bump please
    |> >
    |> > "polefroggy" wrote:
    |> >
    |> > > I tried, but I get a message stating "Windows Script Host Is
    Disabled On This
    |> > > Machine". How do I correct that?
    |> > >
    |> > > Thanx Rick
    |> > >
    |> > > "Rick Rogers" wrote:
    |> > >
    |> > > > Hi,
    |> > > >
    |> > > > Try running the installer cleanup utility:
    |> > > > http://support.microsoft.com/?kbid=290301
    |> > > >
    |> > > > --
    |> > > > Best of Luck,
    |> > > >
    |> > > > Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
    |> > > > http://mvp.support.microsoft.com/
    |> > > > Windows help - www.rickrogers.org
    |> > > > My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com
    |> > > >
    message
    |> > > > |> > > > >I can not get my Windows Installer to work. Anytime I try
    installing
    |> > > > > something with the installer I get an error message stating
    Windows
    |> > > > > Installer
    |> > > > > will not work. That it is not installed properly and to see my
    support
    |> > > > > personnel.
    |> > > >
    |> > > >
    |>
     
    Darrell Gorter[MSFT], Oct 25, 2007
    #6
  7. polefroggy

    polefroggy Guest

    Darrell, the exact error message I get is this: The Windows Installer Service
    could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not
    correctly installed. Contact your support personnel for assistance.

    That is the error message. As stated in previous posts, I can not get the
    cleanup utility to work either.

     
    polefroggy, Oct 25, 2007
    #7
  8. Hello,
    Could you get me the system registry hive? Compressed of course.
    how big is it after compression?
    c:\windows\system32\config\system ( back this file up, and compress it. let
    me know the size)
    What it the date on the system files in the following folder
    c:\windows\system32\config\system32\regback
    There should be a system and a system.old file in there
    What are the dates on those files?

    Thanks,
    Darrell Gorter[MSFT]

    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
    --------------------
    |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> thread-index: AcgWukJrTogsEmLRTOqfk4DElI9aaw==
    |> X-WBNR-Posting-Host: 71.203.52.15
    |> From: =?Utf-8?B?cG9sZWZyb2dneQ==?= <>
    |> References: <>
    <u#>
    <>
    <>
    <>
    <>
    |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> Date: Wed, 24 Oct 2007 20:51:01 -0700
    |> Lines: 94
    |> Message-ID: <>
    |> MIME-Version: 1.0
    |> Content-Type: text/plain;
    |> charset="Utf-8"
    |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> Importance: normal
    |> Priority: normal
    |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
    |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14238
    |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |>
    |> Darrell, the exact error message I get is this: The Windows Installer
    Service
    |> could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not
    |> correctly installed. Contact your support personnel for assistance.
    |>
    |> That is the error message. As stated in previous posts, I can not get
    the
    |> cleanup utility to work either.
    |>
    |> ""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:
    |>
    |> > Hello,
    |> > What is the exact error message you are getting when Windows Installer
    does
    |> > not work?
    |> > Have you tried system restore?
    |> > Thanks,
    |> > Darrell Gorter[MSFT]
    |> >
    |> > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    rights
    |> > --------------------
    |> > |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> thread-index: AcgV72uvK6v5bZQ3QteDah0C5U4spw==
    |> > |> X-WBNR-Posting-Host: 71.203.52.15
    |> > |> From: =?Utf-8?B?cG9sZWZyb2dneQ==?=
    <>
    |> > |> References: <>
    |> > <u#>
    |> > <>
    |> > <>
    |> > |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> Date: Tue, 23 Oct 2007 20:39:02 -0700
    |> > |> Lines: 38
    |> > |> Message-ID: <>
    |> > |> MIME-Version: 1.0
    |> > |> Content-Type: text/plain;
    |> > |> charset="Utf-8"
    |> > |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> > |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> > |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> > |> Importance: normal
    |> > |> Priority: normal
    |> > |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2929
    |> > |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14196
    |> > |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> > |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |>
    |> > |> Made an error in the message I get when trying to download the
    |> > installer. The
    |> > |> error message reads: Windows script host access is disabled on this
    |> > machine.
    |> > |>
    |> > |> "polefroggy" wrote:
    |> > |>
    |> > |> > Bump, Bump please
    |> > |> >
    |> > |> > "polefroggy" wrote:
    |> > |> >
    |> > |> > > I tried, but I get a message stating "Windows Script Host Is
    |> > Disabled On This
    |> > |> > > Machine". How do I correct that?
    |> > |> > >
    |> > |> > > Thanx Rick
    |> > |> > >
    |> > |> > > "Rick Rogers" wrote:
    |> > |> > >
    |> > |> > > > Hi,
    |> > |> > > >
    |> > |> > > > Try running the installer cleanup utility:
    |> > |> > > > http://support.microsoft.com/?kbid=290301
    |> > |> > > >
    |> > |> > > > --
    |> > |> > > > Best of Luck,
    |> > |> > > >
    |> > |> > > > Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
    |> > |> > > > http://mvp.support.microsoft.com/
    |> > |> > > > Windows help - www.rickrogers.org
    |> > |> > > > My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com
    |> > |> > > >
    |> > message
    |> > |> > > > |> > |> > > > >I can not get my Windows Installer to work. Anytime I try
    |> > installing
    |> > |> > > > > something with the installer I get an error message stating
    |> > Windows
    |> > |> > > > > Installer
    |> > |> > > > > will not work. That it is not installed properly and to see
    my
    |> > support
    |> > |> > > > > personnel.
    |> > |> > > >
    |> > |> > > >
    |> > |>
    |> >
    |> >
    |>
     
    Darrell Gorter[MSFT], Oct 25, 2007
    #8
  9. polefroggy

    daltonsdad Guest

    I have the exact same problem and tried this as a
    fix..C:\windows\system32...... refers to a location that is unavailable. It
    could be on a hard drive on this computer or on a network.

    I would appreciate it if I could get a response. I have tried everything in
    these threads and still cannot get the Installer repaired. Is there a way I
    can go to MSN website and reload windows? It was included on my pc and no
    hard copy came in the box. The retailer stated MS no longer provided discs
    with the bundle packages. Thanks!

     
    daltonsdad, Nov 4, 2007
    #9
  10. Hello,
    Same questions as in my last posting apply for your issue:Hello,
    Could you get me the system registry hive? (remove the online from my
    displayed email address before sending it to me)
    Compressed of course.
    How big is it after compression?
    c:\windows\system32\config\system ( back this file up, and compress it. let
    me know the size)
    What it the date on the system files in the following folder
    c:\windows\system32\config\system32\regback
    There should be a system and a system.old file in there
    What are the dates on those files?

    Thanks,
    Darrell Gorter[MSFT]

    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
    --------------------
    |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> thread-index: Acgey0pxeMuWS0QOT+GNT2gcLF2wZA==
    |> X-WBNR-Posting-Host: 207.46.193.207
    |> From: =?Utf-8?B?ZGFsdG9uc2RhZA==?= <>
    |> References: <>
    <u#>
    <>
    <>
    <>
    <>
    <>
    <>
    |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> Date: Sun, 4 Nov 2007 02:13:05 -0800
    |> Lines: 160
    |> Message-ID: <>
    |> MIME-Version: 1.0
    |> Content-Type: text/plain;
    |> charset="Utf-8"
    |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> Importance: normal
    |> Priority: normal
    |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
    |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14752
    |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |>
    |> I have the exact same problem and tried this as a
    |> fix..C:\windows\system32...... refers to a location that is unavailable.
    It
    |> could be on a hard drive on this computer or on a network.
    |>
    |> I would appreciate it if I could get a response. I have tried everything
    in
    |> these threads and still cannot get the Installer repaired. Is there a
    way I
    |> can go to MSN website and reload windows? It was included on my pc and
    no
    |> hard copy came in the box. The retailer stated MS no longer provided
    discs
    |> with the bundle packages. Thanks!
    |>
    |> ""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:
    |>
    |> > Hello,
    |> > Could you get me the system registry hive? Compressed of course.
    |> > how big is it after compression?
    |> > c:\windows\system32\config\system ( back this file up, and compress
    it. let
    |> > me know the size)
    |> > What it the date on the system files in the following folder
    |> > c:\windows\system32\config\system32\regback
    |> > There should be a system and a system.old file in there
    |> > What are the dates on those files?
    |> >
    |> > Thanks,
    |> > Darrell Gorter[MSFT]
    |> >
    |> > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    rights
    |> > --------------------
    |> > |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> thread-index: AcgWukJrTogsEmLRTOqfk4DElI9aaw==
    |> > |> X-WBNR-Posting-Host: 71.203.52.15
    |> > |> From: =?Utf-8?B?cG9sZWZyb2dneQ==?=
    <>
    |> > |> References: <>
    |> > <u#>
    |> > <>
    |> > <>
    |> > <>
    |> > <>
    |> > |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> Date: Wed, 24 Oct 2007 20:51:01 -0700
    |> > |> Lines: 94
    |> > |> Message-ID: <>
    |> > |> MIME-Version: 1.0
    |> > |> Content-Type: text/plain;
    |> > |> charset="Utf-8"
    |> > |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> > |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> > |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> > |> Importance: normal
    |> > |> Priority: normal
    |> > |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
    |> > |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14238
    |> > |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> > |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |>
    |> > |> Darrell, the exact error message I get is this: The Windows
    Installer
    |> > Service
    |> > |> could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is
    not
    |> > |> correctly installed. Contact your support personnel for assistance.
    |> > |>
    |> > |> That is the error message. As stated in previous posts, I can not
    get
    |> > the
    |> > |> cleanup utility to work either.
    |> > |>
    |> > |> ""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:
    |> > |>
    |> > |> > Hello,
    |> > |> > What is the exact error message you are getting when Windows
    Installer
    |> > does
    |> > |> > not work?
    |> > |> > Have you tried system restore?
    |> > |> > Thanks,
    |> > |> > Darrell Gorter[MSFT]
    |> > |> >
    |> > |> > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers
    no
    |> > rights
    |> > |> > --------------------
    |> > |> > |> Thread-Topic: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> > |> thread-index: AcgV72uvK6v5bZQ3QteDah0C5U4spw==
    |> > |> > |> X-WBNR-Posting-Host: 71.203.52.15
    |> > |> > |> From: =?Utf-8?B?cG9sZWZyb2dneQ==?=
    |> > <>
    |> > |> > |> References:
    <>
    |> > |> > <u#>
    |> > |> > <>
    |> > |> > <>
    |> > |> > |> Subject: Re: Windows Installer Does Not Work
    |> > |> > |> Date: Tue, 23 Oct 2007 20:39:02 -0700
    |> > |> > |> Lines: 38
    |> > |> > |> Message-ID:
    <>
    |> > |> > |> MIME-Version: 1.0
    |> > |> > |> Content-Type: text/plain;
    |> > |> > |> charset="Utf-8"
    |> > |> > |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
    |> > |> > |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
    |> > |> > |> Content-Class: urn:content-classes:message
    |> > |> > |> Importance: normal
    |> > |> > |> Priority: normal
    |> > |> > |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2929
    |> > |> > |> Newsgroups:
    microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |> > |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > |> > |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    |> > |> > microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance:14196
    |> > |> > |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
    |> > |> > |> X-Tomcat-NG:
    microsoft.public.windows.vista.performance_maintenance
    |> > |> > |>
    |> > |> > |> Made an error in the message I get when trying to download the
    |> > |> > installer. The
    |> > |> > |> error message reads: Windows script host access is disabled on
    this
    |> > |> > machine.
    |> > |> > |>
    |> > |> > |> "polefroggy" wrote:
    |> > |> > |>
    |> > |> > |> > Bump, Bump please
    |> > |> > |> >
    |> > |> > |> > "polefroggy" wrote:
    |> > |> > |> >
    |> > |> > |> > > I tried, but I get a message stating "Windows Script Host
    Is
    |> > |> > Disabled On This
    |> > |> > |> > > Machine". How do I correct that?
    |> > |> > |> > >
    |> > |> > |> > > Thanx Rick
    |> > |> > |> > >
    |> > |> > |> > > "Rick Rogers" wrote:
    |> > |> > |> > >
    |> > |> > |> > > > Hi,
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > > Try running the installer cleanup utility:
    |> > |> > |> > > > http://support.microsoft.com/?kbid=290301
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > > --
    |> > |> > |> > > > Best of Luck,
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > > Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
    |> > |> > |> > > > http://mvp.support.microsoft.com/
    |> > |> > |> > > > Windows help - www.rickrogers.org
    |> > |> > |> > > > My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > > "polefroggy" <>
    wrote in
    |> > |> > message
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > > >I can not get my Windows Installer to work. Anytime I
    try
    |> > |> > installing
    |> > |> > |> > > > > something with the installer I get an error message
    stating
    |> > |> > Windows
    |> > |> > |> > > > > Installer
    |> > |> > |> > > > > will not work. That it is not installed properly and
    to see
    |> > my
    |> > |> > support
    |> > |> > |> > > > > personnel.
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |> > > >
    |> > |> > |>
    |> > |> >
    |> > |> >
    |> > |>
    |> >
    |> >
    |>
     
    Darrell Gorter[MSFT], Nov 6, 2007
    #10
  11. polefroggy

    Richard Guest

    Darrell,

    I am having the same issue can you assist?

     
    Richard, Apr 2, 2008
    #11
  12. polefroggy

    IdahoBen Guest

    IdahoBen, Aug 6, 2008
    #12
  13. YO! Ben!

    You are offering a solution to someone who quit posting about the
    problem LAST OCTOBER.
     
    Paul Montgomery, Aug 6, 2008
    #13
  14. polefroggy

    IdahoBen Guest

    Right. . . but when you do a search to try to solve the window
    installer problem, this dialog shows up in the search. In all the posts
    it does not address the simple first step that is addressed in the lin
    that I posted. I had the exact same windows installer problem and had i
    solved by the other discussion that I linked. I was just pointing futur
    searchers in an optional direction
     
    IdahoBen, Aug 6, 2008
    #14
  15. Then it would be better for you to quote exactly what you are replying
    to so that folks out here in the REAL world of Usenet (not users of
    that web-based interface) will know what you are talking about.

    Notice all the users on that board that are "guest"? Those are all
    people who don't use that interface. Their posts to Microsoft servers
    have been scrounged by that board and mingled in with those from the
    board's users.

    Also take note how many of those "guests" make use of quoting (quotes
    are boxed). It is the preferred method of replying, no matter what
    interface is being used.
     
    Paul Montgomery, Aug 6, 2008
    #15
  16. polefroggy

    IdahoBen Guest

    Sounds good. Thanks for the advice!
     
    IdahoBen, Aug 7, 2008
    #16
  17. You're welcome. Here's some even better advice: dump that board and
    come out into Usenet with the rest of us by using a newsreader. You
    can access all the groups you see there and thousands more.

    Windows Mail has a great built-in newsreader and it's simple to setup
    for these groups:

    http://vistasupport.mvps.org/accessing_newsgrousp_with-windows_mail.htm
     
    Paul Montgomery, Aug 7, 2008
    #17
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.