Windows Live Messenger in Windows Vista - Invalid IP Address

Discussion in 'Windows Live Messenger' started by theshape13, Feb 4, 2010.

  1. theshape13

    theshape13 Guest

    In the last few days, messenger hasn't been able to sign in because it says
    there is an invalid IP Address. I have completely uninstalled and reinstalled
    windows live messenger, and still it isn't able to sign in. I have switched
    between connecting using Dial-up and wireless modems (incase the IP problem
    may have been related to using Dial up) and the troubleshooter still states
    that there is an Invalid IP Address. What can I do to get Messenger working
    again?
     
    theshape13, Feb 4, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. Greetings,

    By "wireless modem", do you mean one of the 3G/cellular/WiMax dongles?

    To be honest, I'm not entirely convinced this is the problem why you can't sign in, the
    troubleshooter is known for making issues out of problems that aren't really problems. That
    said, it would interesting to known which error code you're seeing when you try to sign in.
    You can find this by clicking the "Show details" button in the "We can't sign you in.."
    window.

    Finally, since this was working until just now, assuming your configuration has not knowingly
    changed, you could just try to use System Restore. To do so, click Start, then All Programs,
    then Accessories, then System Tools and then System Restore.

    --
    Jonathan Kay
    Microsoft MVP - Windows Live Messenger
    MSN Messenger/Windows Messenger
    MessengerGeek Blog: http://www.messengergeek.com
    Messenger Resources: http://messenger.jonathankay.com
    (c) 2010 Jonathan Kay - If redistributing, you must include this signature or citation
     
    Jonathan Kay [MVP], Feb 5, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. theshape13

    Brian Guest

    I am experiencing the same problem.

    I can use my messenger when connected via cable or wireless, but with my
    Telus 3G (Compass 597) then I can't sign in. If I set messenger to sign in
    with Appear Offline then I'm ok and stay connected. I can make contact with
    people can chat, but once I switch to online then I get kicked out. It's not
    the installation or Windows 7 as otherwise (not the 3G) then it works without
    any problem.

    Seems to be one of those problems in the grey zone where both say it's the
    other. Any ideas would be helpful. It would seem to be something about
    routing or the IPv4 or IPv6 issue maybe and how it gets handled by the 3G
    connection.

    Troublshooter shows Invalid IP, but repair says it's fixed... only to show
    invalid again afterwards... a loop.
     
    Brian, Feb 14, 2010
    #3
  4. Hi Brian,

    Interesting, on the plus side, at least there's a pattern to these.

    Could you maybe post an ipconfig /all output (obfuscate what you wish, although I doubt
    there's anything terribly private there)?

    As a side note, in most cases, the "Repair" option in the troubleshooter does nothing but try
    again (AFAIK).

    --
    Jonathan Kay
    Microsoft MVP - Windows Live Messenger
    MSN Messenger/Windows Messenger
    MessengerGeek Blog: http://www.messengergeek.com
    Messenger Resources: http://messenger.jonathankay.com
    (c) 2010 Jonathan Kay - If redistributing, you must include this signature or citation
     
    Jonathan Kay [MVP], Feb 16, 2010
    #4
  5. theshape13

    Alice Guest

    I'm having the same problem, but only when i'm connected from a isolated area! If i'm staying town, connection with WLM works perfectly. As soon as I'm trying to connect from my job place, which is about 35km far from the nearest town, i just can't use WLM at least 75% of the tries i'm making. It seems to be worst trying to connect at night, from 5pm to 11pm. I can use web, facebook, hotmail, professional server, any website i want to.. I can use limewire if I want to! Only WLM keeps on disconnecting! Anyone knows how to fix it
     
    Alice, Mar 16, 2010
    #5
  6. theshape13

    caroline Guest

    can someone help me as seems like i not the only 1 having problems with
    signing into msn lets me in then knocks me straight off again went to
    connections to trouble shoot saying invalid i.p address so if anyone can help
    me would be gratefull its my only contact with my sisters . i am on vista .
    its a laptop with a dongle t-mobile ty
     
    caroline, May 5, 2010
    #6
  7. theshape13

    muskie43 Guest

    your browser may have been set to work offline. that is what happened to me.
     
    muskie43, Jun 3, 2010
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.