Windows (Vista) Crashes - "multiple copies of Antivirus running"

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by Tony, Aug 11, 2007.

  1. Tony

    Tony Guest

    Hi,

    My windows Vista crashes everytime I start-up. It goes to blue screen and
    re-boots with the following error: (from the reliability and performance
    monitor)

    OS Stopped working; Ver 6.0.6000; Failure detail: 0x0000001a (0x00041284,
    0x10034001, 0x00000000, 0xc0801000).

    The system checks the micosoft server and comes back telling me I have
    "multiple copies of Antivirus software running".

    I currently have Norton protection centre installed with Symantic Antivirus;
    firewall, intrusion protection and spyware. I have checked the system and
    have no other antivirus software installed. I have just about uninstalled
    everying thing and re-installed the minimum but I still have the same
    problem. I have the full 2007 Office suite installed as well.

    Can anyone help me?

    Thanks

    Tony
     
    Tony, Aug 11, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Tony

    GTS Guest

    The 0x0000001a has always indicated a memory management error. I doubt it's
    been changed for Vista and suspect that the help system is returning an
    erroneous message. I suspect a bad RAM module and suggest using Vistas
    Memory Diagnostic tool or memtest86 to test your RAM. (I serviced an XP
    machine yesterday that was crashing on every start up with a 0x0000001a
    error. One of the two RAM chips was bad.)
     
    GTS, Aug 11, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.