Windws Server 2003 SP1 > SP2 Update Problem

Discussion in 'Active Directory' started by Alexander Alexandrov, Jun 28, 2007.

  1. After I installed the Service Pack2 from microsoft the following error is
    displayed every 5 minutes in Userenv:

    Event Type: Error
    Event Source: Userenv
    Event Category: None
    Event ID: 1058
    Date: 23.6.2007 г.
    Time: 19:37:38
    User: NT AUTHORITY\SYSTEM
    Computer: SERVER
    Description:
    Windows cannot access the file gpt.ini for GPO
    cn={160E6375-B2C3-4F8A-9DC7-457AAD9D8CD9},cn=policies,cn=system,DC=domain,DC=local.
    The file must be present at the location
    <\\domain.local\SysVol\domain.local\Policies\{160E6375-B2C3-4F8A-9DC7-457AAD9D8CD9}\gpt.ini>.
    (The network location cannot be reached. For information about network
    troubleshooting, see Windows Help. ). Group Policy processing aborted.

    For more information, see Help and Support Center at
    http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    It has something to do with the account Administrator. When i'm logged in
    with it i can't access the folder SYSVOL. Also i don't have access to the
    Domain Security Policy. I think also that the NetBIOS name is not working
    also.

    nslookup server.domain.local
    *** Can't find server name for address 192.168.31.150: Non-existent domain
    Server: UnKnown
    Address: 192.168.31.150

    Name: server.domain.local
    Address: 192.168.31.150

    I removed the SP 2 but the problem is still at hand.

    If someone can help in this matter i will be very grateful :)
     
    Alexander Alexandrov, Jun 28, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Alexander Alexandrov

    Jorge Silva Guest

    Hi
    Install support tools and start by runing dcdiag and netdiag also search for
    other event errors

    --
    I hope that the information above helps you.
    Have a Nice day.

    Jorge Silva
    MCSE, MVP Directory Services
     
    Jorge Silva, Jun 28, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. I have both the resource kit tools and the support tools installed.

    Those are the errors from dcdiag:

    Doing primary tests

    Starting test: NetLogons
    [SERVER] An net use or LsaPolicy operation failed with error 1231,
    Win32 Error 1231.
    ......................... SERVER failed test NetLogons
    Starting test: Advertising
    Warning: SERVER is not advertising as a time server.
    ......................... SERVER failed test Advertising
    Starting test: MachineAccount
    Could not open pipe with [SERVER]:failed with 1231: Win32 Error 12
    31
    Could not get NetBIOSDomainName
    Failed can not test for HOST SPN
    Failed can not test for HOST SPN
    * Missing SPN :(null)
    * Missing SPN :(null)
    ......................... SERVER failed test MachineAccount
    Starting test: Services
    Could not open Remote ipc to [SERVER]:failed with 1231: Win32 Erro
    r 1231
    ......................... SERVER failed test Services
    Starting test: frssysvol
    [SERVER] An net use or LsaPolicy operation failed with error 1231,
    Win32 Error 1231.
    ......................... SERVER failed test frssysvol
    Starting test: frsevent
    ......................... SERVER failed test frsevent
    Starting test: kccevent
    Failed to enumerate event log records, error Win32 Error 1231
    ......................... SERVER failed test kccevent
    Starting test: systemlog
    Failed to enumerate event log records, error Win32 Error 1231
    ......................... SERVER failed test systemlog



    And those are the errors from netdiag:



    NetBT transports test. . . . . . . : Failed
    List of NetBt transports currently configured:
    [FATAL] Unable to retrieve transport list from Redir.
    [ERROR_NETWORK_UNREAC
    ABLE]


    NetBT name test. . . . . . . . . . : Failed
    [FATAL] Failed to read NBT interface info from the registry.



    Redir and Browser test . . . . . . : Failed
    List of NetBt transports currently bound to the Redir
    [FATAL] Unable to retrieve transport list from Redir.
    [ERROR_NETWORK_UNREAC
    ABLE]

    List of NetBt transports currently bound to the browser
    [FATAL] The browser isn't bound to any NetBt transports.
    [FATAL] Cannot send mailslot message to '\\tishman*\MAILSLOT\NET\NETLOGON'
    ia redir. [ERROR_NETWORK_UNREACHABLE]

    I think all of the errors are related to one problem but i can't find it.
     
    Alexander Alexandrov, Jun 29, 2007
    #3
  4. Alexander Alexandrov

    Jorge Silva Guest

    You've lots of errors start by trying to fix them first then go forward to
    SP2.
    Good luck

    --
    I hope that the information above helps you.
    Have a Nice day.

    Jorge Silva
    MCSE, MVP Directory Services
     
    Jorge Silva, Jul 4, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.