WinTV-PVR-500 Problem - Dark Colors/Dots

Discussion in 'Windows Media Center' started by KBOH, Jan 9, 2006.

  1. KBOH

    KBOH Guest

    I have had my WinTV-PVR 500 card installed in my Media Center PC and running
    for 2 months and I have a problem that I cannot resolve.

    Setup: Preceding my Media Center PC are (2) Scientific Atlanta Digital
    Explorer 3100 STB’s. One of the STB’s feeds the coaxial input out my
    WinTV-PVR 500 card and the other STB’s feeds the S-Video and the L/R audio.
    I have digital cable on channels 3-8 and 100 and above.

    I have installed the latest drivers (12/15/05) for the WinTV-PVR 500 card.

    Problem:

    On the channels that are broadcast in digital the colors are very dark and
    the screen is filled with a grid or black dots. This problem does not occur
    when viewing analog channels.

    Does anyone know of a fix for this problem?
     
    KBOH, Jan 9, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. KBOH

    Gary Tsang Guest

    Have you tried the latest drivers for your tv tuner card?
    They are available at
    ftp://ftp.shspvr.com/download/wintv-pvr_150-500/inf/pvr_2.0.35.23348_whql.zip
     
    Gary Tsang, Jan 9, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. KBOH

    KBOH Guest

    Yes drivers are up to date.
    --
    KB


     
    KBOH, Jan 9, 2006
    #3
  4. KBOH

    KBOH Guest

    I'm looking for any help on this problem.

    I'm having a problem with the dark colors on the channels that are broadcast
    in digital. The dark colors seem washed out. It happens on dark on dark
    colors. In addition, skintones are too orange. I have digital cable on
    channels 3-8 and 100 and above. The problem only exists on these digital
    channels.

    I have swapped out my STB's & the WinTV-PVR-500 card and ALL drivers are
    up-to-date. Hauppauge has no answer and I can not find any info anywhere on
    this type of problem.

    Could this be a decoder problem?

    Please help if you can.

    Thanks
     
    KBOH, Jan 30, 2006
    #4
  5. KBOH

    kalev- Guest


    This is a common problem, the default video-grabbbing settings for video on
    the PVR150/500MCE is out of wack. You really need to tweak the input,
    saturation, brightness and contrast. You can do this with the "Tweaker
    app".
    ---------
    ** Hauppauge card Tweak Tool
    http://www.cask-of-amontillado.com/pvr_tweak.html
    "With the Hauppauge Tweak Tool several advanced settings can be changed that
    are not accesible with the normal software."
    ---------
     
    kalev-, Jan 31, 2006
    #5
  6. KBOH

    KBOH Guest

    kalev,

    Will this Tweak Tool work with NTSC broadcast?
     
    KBOH, Feb 4, 2006
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.