wireless signal strength problems

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by T5, Jun 16, 2006.

  1. T5

    T5 Guest

    Before I installed vista beta preview I would get a full strength signal
    from my router (BT voyager 2091) to my laptop from at least 30ft away now I
    only get 3 bars from 5ft away. Is this a vista/router problem?
     
    T5, Jun 16, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Since you're on a laptop the power config may have the power for the adapter
    set lower when you are running on battery. Check "Control Panel>Power
    Options", "Power saver" should be selected since it's a laptop click
    "Change plan settings" under whichever plan is selected. Then "Change
    advanced power settings" and then you'll find an option for "Wireless
    adapter settings>Power Saving Mode"


    Stephen
     
    Stephen J. Froman, Jun 16, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. T5

    ressen Guest

    As stephen said, you should consider power settings. In addition, you
    router should be in an open area accessible by your laptop. sometime
    it is caused by interference like solid wall or anything that cause
    signal to bounce, limiting your connection. try to elevate you
    router's location :
     
    ressen, Jun 16, 2006
    #3
  4. T5

    T5 Guest

    Guys, firstly thanks for your replies
    I am not on battery power, i am on mains and I never got this problem with
    xp setup.(scenario) my laptop running xp home......full signal strength
    wireless........download and install vista on same machine .....3bars signal
    strength. Nothing changed, not in distance from router so why the drop in
    signal strength?
     
    T5, Jun 16, 2006
    #4
  5. T5

    Mark S-123 Guest

    Hey, T5 hang in there.

    Guys listen to what T5 is saying. He is in the same place in the house as
    before Vista. Same distance as before. Same power from the wall outlet as
    before. He did not move the computer into another room or out into the yard!

    The only difference now he is running Vista instead of XP and his signal
    strength has dropped. Mine has dropped as well. Every once in a while it
    drops out completely.

    If I re-boot my laptop with the wireless card (pcmcia) in place Vista
    freezes just after booting up. This has only happened since VISTA was
    installed.

    IT IS A VISTA ISSUE!

    He is just asking for some assitence in correcting the problem.

    Oh, and by the way I know this is beta and I am not running this on a
    production PC or my only PC, and I enjoy working and testing beta software
    for Microsoft.

    Mark
     
    Mark S-123, Jun 17, 2006
    #5
  6. T5

    T5 Guest

    Thx Mark
    Problem is solved, after three reboots SS is up to five bars, the problem I
    have now is that i can only use an unsecu
    red network as the vista laptop cannot work with encryption
     
    T5, Jun 17, 2006
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.