wont accept username and password-outgoing mail

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by wildstudio, Jun 24, 2008.

  1. wildstudio

    wildstudio Guest

    this is sooo annoying, i cant send emails because, WM wont accept m
    username and password. as i click send, it asks me for these. i typ
    them in and the verification window disappears and comes back again. ju
    completely ignores my details so i press cancel and i dont even get a
    error message, how annoying

    my server settings are correct, oh and i can recieve emails fine.
    even change my outgoing settings to the same as my ingoing and it make
    no difference. please someone help me arrrrrh.:
     
    wildstudio, Jun 24, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. That problem typically happens when your non-compatible
    antivirus program has corrupted the account password store.
    Which antivirus are you running?
     
    Gary VanderMolen, Jun 24, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. wildstudio

    wildstudio Guest

    im running Avas
     
    wildstudio, Jun 24, 2008
    #3
  4. wildstudio

    toto Guest

    I'm also having the same problem. every time I try to send/receive a
    "windows security" box pops up asking for my user name and password but wont
    accept them as valid. I've just spent 3 hours on the phone with my ISP teks
    without a solution.

    Can ms help?

    toto
     
    toto, Jun 24, 2008
    #4
  5. wildstudio

    Guest Guest

    Did you use the standard install for avast!? If so, it often helps to
    uninstall it , then do a custom install where you tell it to leave out
    the parts that scan email.

    http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html
     
    Guest, Jun 24, 2008
    #5
  6. For continuity, always quote the message you are replying to.

    If your AVG was installed using the default install method, it
    has a troublesome email scanning module. Uninstall AVG,
    then reinstall using the custom install option. That enables you
    to deselect the installation of the mail scanning module.

    Also, since your mail account was corrupted, delete that mail
    account, restart Windows Mail, then recreate the account.
     
    Gary VanderMolen, Jun 24, 2008
    #6
  7. Same thing I told "wildstudio". Your mail account has probably been
    corrupted by a non-compatible antivirus program. As a 'First Aid'
    fix, turn off email scanning in your antivirus, then delete your corrupted
    mail account. Restart Windows Mail, then recreate that mail account.

    If no improvement, tell us which antivirus you are running.
     
    Gary VanderMolen, Jun 24, 2008
    #7
  8. wildstudio

    toto Guest

    Gary;
    I was using AVG free edition. I uninstalled it then removed my
    email acct. After reinstalling my email acct I found it works sometimes but
    still comes up with the windows security box asking for my user name and
    password and accepting neither of them.

    What now??

    toto
     
    toto, Jun 24, 2008
    #8
  9. You've already taken all the measures I know about.
    If it works intermittently, it could be a flaky mail server.
    If you still suspect your email program, try upgrading to
    Windows Live Mail:
    http://get.live.com/wlmail/overview

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (Mail)


     
    Gary VanderMolen, Jun 24, 2008
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.