WS2003 SP2 stops scheduled tasks

Discussion in 'Server Setup' started by NZSchoolTech, May 14, 2007.

  1. NZSchoolTech

    NZSchoolTech Guest

    Since we installed SP2 of WS2003 on one of our servers, most scheduled tasks
    have stopped executing. The only tasks which continue to execute are the
    system tasks for Shadow Copies.

    The tasks will all start manually, it is the automated schedule which
    doesn't work any more.

    The only docs I can find on MS's website is to do with uninstalling this SP,
    when apparently this does cause a similar situation. The hotfix is not easy
    to get, and I have no idea if it applies to us in any case.
     
    NZSchoolTech, May 14, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. NZSchoolTech

    NZSchoolTech Guest

    Apologies for wasting anyone's time.

    The installation of SP2 was purely coincidental to the occurrence of
    problems, and had nothing to do with this particular issue.

    We installed drivers for our UPS at around the same time. This has caused
    the power status of the server to change from "mains powered" to "battery
    powered".

    As most scheduled tasks have default settings that they will not run if the
    server is running on batteries this caused the tasks to stop and this was
    clearly logged in the task scheduler log. Changing the settings of the tasks
    means they are now running again.
     
    NZSchoolTech, May 15, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.