WSUS Clients disappearing

Discussion in 'Update Services' started by Marco, Jul 10, 2006.

  1. Marco

    Marco Guest

    Hello,
    I have installed WSUS with SP1, created the groups in WSUS and defined the
    group policy. I have the problem that several clients are connecting to WSUS
    and after a while they disappear and new clients show up and so on.
    I tried forcing the connection to WSUS but it doesn't help, and with
    GPresult says that they have accepted correctly the group policy.
    How can it be that clients that connect to WSUS then disappear?
    Can anyone help me?

    Best Regards
    Marco
     
    Marco, Jul 10, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Marco

    Dave Mills Guest

    Looks like you have duplicate SUSClientID values. This is usually caused when
    systems are installed from an incorrectly prepared image where SYSPREP has not
    been run. See http://wsusinfo.onsitechsolutions.com/articles/025.htm for how to
    correct this. Note it sometimes (but not often) takes more than 20 minutes to
    update.

    WSUS uses the SUSClientID value to identify the client not the name so if
    multiple PCs have the same SUSClientID value they keep replacing each other in
    the WSUS reports.
     
    Dave Mills, Jul 10, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Marco

    Marco Guest

    Hi Dave,
    thank you very much for your help! I will try immediately the patch.

    Best Regards
    Marco
     
    Marco, Jul 11, 2006
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.