WU downloads but Installations Fail

Discussion in 'Windows Update' started by Nets, Aug 8, 2005.

  1. Nets

    Nets Guest

    WU disappeared for a while, but is now back (MS works in mysterious ways).
    Updates download with no problem, but when installation is selected, it just
    freezes on Initializing Installation. Left it for 8 hours the other day,
    just to ensure that I wasn't being 'impatient'.
    I now have a pile of 35 (at the last count) of updates that have downloaded
    but won't install.
    Tried bypassing Automatic updates, and downloading directly from the site
    (in case it is WAU), but was informed I needed the WGA (although all
    indications appear to be that I already have it). Needless to say, this
    downloaded but also failed to install.
    Am running XP Pro, and ensured that Windows Installer was running.
    Have tried to decipher the Windows Update log (which is now very long!) and
    can find: WARNING: WU client fails CClientCallRecorder::BeginInstallUpdates2
    from WindowsUpdate with error 0x80240016, and WARNING:
    ISusInternal::BeginInstallUpdates2 failed, hr=80240016 (These were the WGA
    update from the site).
    Can't find this error message on the KB.
    Anyone have some suggestions?
     
    Nets, Aug 8, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. You cannot install some updates or programs
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;822798

    --
    Carey Frisch
    Microsoft MVP
    Windows XP - Shell/User
    Microsoft Newsgroups

    -------------------------------------------------------------------------------------------

    :

    | WU disappeared for a while, but is now back (MS works in mysterious ways).
    | Updates download with no problem, but when installation is selected, it just
    | freezes on Initializing Installation. Left it for 8 hours the other day,
    | just to ensure that I wasn't being 'impatient'.
    | I now have a pile of 35 (at the last count) of updates that have downloaded
    | but won't install.
    | Tried bypassing Automatic updates, and downloading directly from the site
    | (in case it is WAU), but was informed I needed the WGA (although all
    | indications appear to be that I already have it). Needless to say, this
    | downloaded but also failed to install.
    | Am running XP Pro, and ensured that Windows Installer was running.
    | Have tried to decipher the Windows Update log (which is now very long!) and
    | can find: WARNING: WU client fails CClientCallRecorder::BeginInstallUpdates2
    | from WindowsUpdate with error 0x80240016, and WARNING:
    | ISusInternal::BeginInstallUpdates2 failed, hr=80240016 (These were the WGA
    | update from the site).
    | Can't find this error message on the KB.
    | Anyone have some suggestions?
     
    Carey Frisch [MVP], Aug 8, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Try rebooting.
     
    TaurArian [MVP], Aug 9, 2005
    #3
  4. Nets

    Blase Guest

    Nets:
    I am having the same exact problem...
    Did you ever figure out how to fix it???
     
    Blase, Aug 26, 2005
    #4
  5. Nets

    ang Guest

    Me too - the yellow shield is DRIVING ME MAD!! And I'm wasting so much time
    on this. If either of you have fixed it, I'd really appreciate knowing the
    answer!

    Thanks.
     
    ang, Aug 30, 2005
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.