XP 64 Video capture and Virtual machine USB

Discussion in 'Windows 64 Bit' started by Matt Schneyer, Jul 24, 2008.

  1. That was a mouthful. I finally corrected my Tyan dual opteron bios with 4
    gigs memory and reinstalled on a raid 5 (Tyan thunder 2885 with highpoint
    raid card and a bunch of raptors ) five raptures windows xp 64 and a
    virtual machine using virtual 2007 I think 64 bit with xp 32 installed. This
    set up sure beats the dual booting stuff. I have been at it thru all the
    betas in xp 64 and then Vista. I was able to get almost everything to work
    on the xp 64, I was not able to get a Microtek 5700 installed on the 64 bit
    machine but was able to install on another net worked machine and access
    from the 32 bit virtual machine that was cool. No such luck with a Nikon
    film scanner no 64 bit drivers and no network capability. Not so bad I do
    not scan that many slides anymore. What is left is a convertx made by Plexor
    for video capture it is USB. No 64 bit drivers. Is there a way to get the
    virtual machine to recognize connected USB stuff. Or is there another
    capture card that will work with 4 gigs of memory in windows 64 Long way to
    get at the question but I had to tell someone that it works. Thanks
    matt
     
    Matt Schneyer, Jul 24, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Dominic Payer, Jul 24, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. A virtual machine cannot use any cards in the host. A vm has its own set of
    emulated hardware and that cannot be changed. A vm does not use the usb
    ports on the host. You will not be able to use the vm for video capture at
    all.
     
    Colin Barnhorst, Jul 24, 2008
    #3
  4. VM server works it does enable usb ports was able to install the
    Nikon USB scanner and it sees my thumb drives. The Microtek scanner is
    fire wire I can network that one. It also sees the plexor capture device now
    I need to find the capture software I was using but all but one device is
    pretty good thanks too all and a great news group
     
    Matt Schneyer, Jul 24, 2008
    #4
  5. Yes, you can get your USB to work in the Virtual Machine. I just ran across
    a solution for this last week, and blogged about it. It's actually quite
    slick, and works well. They've got a signed driver problem, and they are
    actively working on it, but if you can ignore the warning for now.

    http://msmvps.com/blogs/xperts64/archive/2008/07/16/usb-in-hyper-v-child.aspx

    This talks about Hyper-V, but the solution will work just fine in Virtual
    PC, I'm sure. Oh, and one of the benefits? You don't need drivers that
    recognized the device at all on the Server side of this (the host) - just on
    the side that actually uses the device (the client side).
     
    Charlie Russel - MVP, Jul 24, 2008
    #5
  6. See my blog from last week, Colin. This solution from FabulaTech is
    seriously cool and works a champ.
     
    Charlie Russel - MVP, Jul 24, 2008
    #6
  7. Matt Schneyer

    Carlos Guest

    Interesting piece of software, Charlie.
    I browsed their home page and could find no reference to not having signed
    drivers for Vista x64.
    Is that something that you notice only when performing the actual
    installation?
    Are you using their latest release of July 16th (v3.4.3)?
    http://www.fabulatech.com/usb-over-network-download.html

    Carlos
     
    Carlos, Jul 24, 2008
    #7
  8. Matt Schneyer

    Carlos Guest

    Yeah, quite pricey for me too.
    It would be like 400 pesos to me and I'd rather spend it on something else
    and more gratifying.
    :)
    Carlos
     
    Carlos, Jul 25, 2008
    #8
  9. Yeah, not cheap. But if you need to solve a problem, it does it well.

    On the driver question - yes, I've used the current version. The driver is
    signed, but signed by an authority that Windows doesn't recognize. They said
    they're working on it. (It does allow the software to work, however - you're
    just going to get two red warning boxes loading it. )
     
    Charlie Russel - MVP, Jul 26, 2008
    #9
  10. Matt Schneyer

    Carlos Guest

    I see, I get two of those red warnings when installing CreativeLabs (a.k.a.:
    "Soundblaster") drivers/software for my SBLive 24bit card.
    No need to F8 during boot, though.
    Carlos
     
    Carlos, Jul 26, 2008
    #10
  11. Exactly the same situtation here (and only on the client side, if I remember
    correctly.) And same situation after the install - no F8 required.
     
    Charlie Russel - MVP, Jul 26, 2008
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.