XP SP2

Discussion in 'Virtual PC' started by HH, Apr 24, 2006.

  1. HH

    HH Guest

    I've got VPC 2004 SR1 installed. Pre-configured virtual PCs (e.g. Microsofts
    hands-on-labs) are running witout problems.

    When I try to setup a new VPC by myself (XP SP2 VLP) I get a bluescreen on
    installing the os. This behaviour is independent of the used disktype
    (built-in or usb).
    *** STOP: 0x0000008E (0xC0000006, 0x808A55F5, 0xF895FA10, 0x000000000)
    *** aha154x.sys - Address F895FA10 base at F895FA10, Datestamp 00000000
     
    HH, Apr 24, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. HH

    Paul Adare Guest

    microsoft.public.virtualpc news group, =?Utf-8?B?SEg=?=
    I've seen this problem myself and the only way I've been able to work
    around it to install a non-slipstreamed version of the OS and then apply
    the service pack.

    --
    Paul Adare - MVP Virtual Machines
    It all began with Adam. He was the first man to tell a joke--or a lie.
    How lucky Adam was. He knew when he said a good thing, nobody had said
    it before. Adam was not alone in the Garden of Eden, however, and does
    not deserve all the credit; much is due to Eve, the first woman, and
    Satan, the first consultant." - Mark Twain
     
    Paul Adare, Apr 24, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. HH

    HH Guest

    Thank you for replying. I'm not that expert in installing OSs - so what do I
    have to do step by step? (...install a non-slipstreamed version of the
    OS...?? )
     
    HH, Apr 25, 2006
    #3
  4. HH

    Paul Adare Guest

    microsoft.public.virtualpc news group, =?Utf-8?B?SEg=?=
    You need a CD or ISO of Windows XP that doesn't have the service pack
    integrated into it already. You then install the same way that you're
    trying to install XP with Service Pack 2 as per your original post.

    --
    Paul Adare - MVP Virtual Machines
    It all began with Adam. He was the first man to tell a joke--or a lie.
    How lucky Adam was. He knew when he said a good thing, nobody had said
    it before. Adam was not alone in the Garden of Eden, however, and does
    not deserve all the credit; much is due to Eve, the first woman, and
    Satan, the first consultant." - Mark Twain
     
    Paul Adare, Apr 25, 2006
    #4
  5. HH

    HH Guest

    Thanks a lot!
    --
    HH


     
    HH, Apr 25, 2006
    #5
  6. HH

    HH Guest

    Um - why is it trying to load an Adaptec SCSI driver?

    Sorry for anwsering so late - I was on tour...

    You're right - that's somehow misterious :-(

    I tried to install a XP without SP2 yesterday - same result. :-(
     
    HH, May 8, 2006
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.