XP Vista Network Problem

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by This_Is_Brian, Mar 3, 2007.

  1. I tried everything I can think of but still cannot successfully network Vista
    to Vista or XP.
    I have 4 computers networked by a wired hub (switch). 2 computers are Vista
    Ultimate and 2 are XP Pro. Only my main PC (this one) has Norton Internet
    Security and the others have nothing, and I even shut off the firewall on the
    others. I used NetBIOS in the past and had no problems but can't get it to
    work now. I tried all other protocols and again nothing. I can see the other
    Vista machine from this one, but it will not let me access it. I have tried
    many of the post here but still no luck. Could someone could tell me the
    exact settings and protocols?
    Also, any other advice would be helpful. Yes I've done all the turn off the
    firewall, downloaded and installed LLTD on the XP machine, etc., but still
    nothing. Getting very frustrating.
    Thanks in advance!
    Brian
     
    This_Is_Brian, Mar 3, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. It must be TCP/IP. More and other protocol will bring more issues. Assuming you receive network path not found error, this post may help,

    Vista: The Network Path was not found
    http://www.chicagotech.net/forum1.htm

    Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
    Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on http://www.ChicagoTech.net
    How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on http://www.HowToNetworking.com
    I tried everything I can think of but still cannot successfully network Vista
    to Vista or XP.
    I have 4 computers networked by a wired hub (switch). 2 computers are Vista
    Ultimate and 2 are XP Pro. Only my main PC (this one) has Norton Internet
    Security and the others have nothing, and I even shut off the firewall on the
    others. I used NetBIOS in the past and had no problems but can't get it to
    work now. I tried all other protocols and again nothing. I can see the other
    Vista machine from this one, but it will not let me access it. I have tried
    many of the post here but still no luck. Could someone could tell me the
    exact settings and protocols?
    Also, any other advice would be helpful. Yes I've done all the turn off the
    firewall, downloaded and installed LLTD on the XP machine, etc., but still
    nothing. Getting very frustrating.
    Thanks in advance!
    Brian
     
    Robert L [MVP - Networking], Mar 3, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Thank you Robert!
    That did it, it now works!!
     
    This_Is_Brian, Mar 3, 2007
    #3
  4. Robert L [MVP - Networking], Mar 3, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.