Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by Ian, Sep 2, 2005.

  1. Ian

    Ian Guest

    Not sure if this has already been answered, anyway.


    I have a customer whom I have setup SBS2003 with Exchange etc, they have
    ISDN setup for their internet connection, the problem is that when they go to
    send mail using exchange via MS Outlook they get the following error message.

    ----------------------------------------------------------------------------------
    Your message did not reach some or all of the intended recipients.

    Subject: test
    Sent: 2/09/2005 12:48 PM

    The following recipient(s) could not be reached:

    on 2/09/2005 12:49 PM
    There was a SMTP communication problem with the recipient's
    email server. Please contact your system administrator.
    <AHSSBS03.allanhogansolicitors.local #5.5.0 smtp;553
    allanhogansolicitors.local does not exist
    ----------------------------------------------------------------------------------

    I have gone through the email setup selecting to use POP3 to download mail
    and send email and tried the other setup download mail using POP3 and send
    using DNS, and as soon as my customer sends an email out he gets either the
    above message or a status delay message.
     
    Ian, Sep 2, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Hello Ian,

    Thank you for posting in the SBS newsgroup.

    I am sorry for the delayed response due to weekend. Please understand that
    the newsgroups are staffed weekdays by Microsoft Support professionals to
    answer your systems and applications questions. Your understanding is
    greatly appreciated!

    According to your description, I understand that you received the NDR 5.5.0
    when you sent emails. If I have misunderstood your concern, please don't
    hesitate to let me know.

    Based on my knowledge, the Non-Delivery Report 5.5.0 refers to Generic
    protocol error (SMTP error). The remote SMTP response to our EHLO with a
    500 level error and the sending system will QUIT the connection and report
    this with NDR indicating the remote SMTP server cannot handle the protocol.

    More info here:
    284204 Delivery Status Notifications in Exchange 2000 Server
    http://support.microsoft.com/?id=284204

    Please perform the following steps:

    1. When the issue happens again, in the Exchange Server, please telnet
    the destination mail server which you cannot send mail to by the following
    steps.

    a. Click Start, click Run, type telnet, and then click OK.

    b. At the Microsoft Telnet command prompt, type open server_name 25, and
    then press ENTER.

    c. To verify that you are successfully connected to the SMTP Mail Service,
    type helo domain.com, and then press ENTER.

    d. Type mail from: , and then press ENTER.

    e. Type rcpt to: , and then press ENTER.

    f. Type "quit" (without the quotation marks), and then press ENTER two
    times to close the connection to the server and leave the Telnet session
    running.

    For more information about these 6 steps, please refer to the following
    article.

    XFOR: Telnet to Port 25 of IMC to Test IMC Communication:
    http://support.microsoft.com/?id=153119

    Please let me know the result and capture a screen shot if there is any
    error during this process and attach it in your reply.

    2. As you mentioned, you are using the POP3 Connector to retrieve inbound
    emails, and using DNS to send outbound emails. To narrow down this issue,
    please switch to forward to smarthost to deliver emails:

    To switch between using DNS and Smart Host, you can do the following steps:

    a. Open Exchange System Manager and expand the "Connectors" node.

    b. Right click "SmallBusiness SMTP connector" and choose Properties.

    c. On the General page, you can choose to use DNS or Forward to smart host
    to send emails. If your customer is now using DNS to send emails, you can
    choose to forward emails to the ISP's email server (smart host) and then
    type the FQDN of the ISP's email server. If your ISP provides you the IP
    address of their email server, for example, 12.34.56.78, you should type
    the IP address as "[12.34.56.78]" (without the quotation marks) on the
    connector's properties page.

    d. Expand to Servers\ServerName\Protocols\SMTP and restart the Default SMTP
    Virtual Server. Then check if the issue disappears.


    If the problem still persists, please help gather the following information
    for analysis:

    1. Enable SMTP logging and gather SMTP log to troubleshoot the issue:

    A. Open Exchange System Manager, expand Servers -> <Server name> ->
    Protocols -> SMTP, right-click "Default SMTP Virtual Server" and click
    Properties.

    B. Under the General tab, check the option "Enable Logging".

    C. With "W3C Extended Log File Format", click "Properties".

    D. Under "General Properties", make sure "Use local time for file naming
    and rollover" is CHECKED.

    E. Switch to the "Extended Properties", and then select to enable All the
    logging Options.

    F. Click OK to apply the modification.

    G. Right-click Default SMTP Virtual Server and click Stop.

    H. Right-click Default SMTP Virtual Server and click Start to restart the
    SMTP server.

    I. Reproduce the issue, repeat step G to stop Default SMTP Virtual Server,
    copy out or zip the SMTP log files in the
    "%systemroot%\system32\logfiles\SmtpSvc1" folder, and then restart the
    "Default SMTP Virtual Server".

    Note: Please paste the content of the SMTP log files in your reply.

    To get additional information, you may refer to the following KB article:

    265293 How to Configure the SMTP Connector in Exchange
    http://support.microsoft.com/?id=265293

    294736 When to create SMTP connectors in Exchange 2000 and later
    http://support.microsoft.com/?id=294736

    I am appreciated your time and cooperation. If anything is unclear, please
    feel free to let me know. I am looking forward to hearing from you.

    Best regards,

    Nathan Liu (MSFT)
    Microsoft CSS Online Newsgroup Support

    Get Secure! - www.microsoft.com/security
    ======================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    ======================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
     
    Nathan Liu [MSFT], Sep 5, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Ian

    Ian Guest

    Nathan,

    1. I can connect to the mail server via Telnet
    2. When I typed mail from: , I got the following error message.


    220 AHSSBS03.allanhogansolicitors.local Microsoft ESMTP MAIL Service, Versi
    ..0.3790.1830 ready at Tue, 6 Sep 2005 14:20:33 +1000
    helo domain.com
    250 AHSSBS03.allanhogansolicitors.local Hello [10.0.0.1]
    mailfrom:
    500 5.3.3 Unrecognized command
    mail from:,
    501 5.5.4 Invalid Address




    --
    Ian Campbell


     
    Ian, Sep 6, 2005
    #3
  4. Ian

    Ian Guest

    Just tried to send another email to my own address.


    Your message did not reach some or all of the intended recipients.

    Subject: Test Test
    Sent: 6/09/2005 2:53 PM

    The following recipient(s) could not be reached:

    on 6/09/2005 2:54 PM
    There was a SMTP communication problem with the recipient's
    email server. Please contact your system administrator.
    <AHSSBS03.allanhogansolicitors.local #5.5.0 smtp;553
    allanhogansolicitors.local does not exist>



    --
    Ian Campbell


     
    Ian, Sep 6, 2005
    #4
  5. Hi Ian,

    Thank you for your update.

    To narrow down this issue, please refer to the below information:

    I. For the error message "mailfrom: 500 5.3.3 Unrecognized command, mail
    from: 501 5.5.4 Invalid Address", please understand if we type the
    incorrect SMTP telnet command, we will receive the "Unrecognized command"
    error message, we must re-open a new command prompt, then re-establish the
    SMTP telnet session. Thanks for your understanding.

    Step 1: When the issue happens again, in the Exchange Server, please telnet
    the destination mail server which you cannot send mail to by the following
    steps.

    1. Click 'Start', click 'Run', type 'telnet', and then click 'OK'.

    2. At the Microsoft Telnet command prompt, type 'open server_name 25', and
    then press ENTER.

    3. To verify that you are successfully connected to the SMTP Mail Service,
    type 'helo domain.com', and then press ENTER.

    4. Type 'mail from:' , and then press ENTER.

    5. Type 'rcpt to:', and then press ENTER.

    6. Type "quit" (without the quotation marks), and then press 'ENTER' two
    times to close the connection to the server and leave the Telnet session
    running.


    Step 2: When the issue happens again, in the Exchange Server, please telnet
    the destination mail server which you cannot send mail to by the following
    steps.

    1. Click 'Start', click 'Run', type 'telnet', and then click 'OK'.

    2. At the Microsoft Telnet command prompt, type 'open server_name 25', and
    then press ENTER.

    3. To verify that you are successfully connected to the SMTP Mail Service,
    type 'ehlo domain.com', and then press ENTER.

    4. Type 'mail from:' , and then press ENTER.

    5. Type 'rcpt to:', and then press ENTER.

    6. Type "quit" (without the quotation marks), and then press 'ENTER' two
    times to close the connection to the server and leave the Telnet session
    running.
    More detailed information:

    XFOR: Telnet to Port 25 of IMC to Test IMC Communication:
    http://support.microsoft.com/?id=153119

    II. Did you switch to forward to smarthost to deliver emails? You can
    refer to the detailed steps in my previous reply.

    III. If the issue persists, please perform the below steps:

    1. Open the Server Management console, go to DomainName(Exchange) ->
    Connectors, right click 'SmallBusiness SMTP connector' and select
    Properties.

    2. In the dialog box, click the Advanced tab, click the 'Send HELO instead
    of EHLO' check box, then click Apply.

    3. Please check if the issue can be reproduced.

    I appreciate your time and cooperation. If anything is unclear, please feel
    free to let me know. I am looking forward to hearing from you.

    Best regards,

    Nathan Liu (MSFT)
    Microsoft CSS Online Newsgroup Support

    Get Secure! - www.microsoft.com/security
    ======================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    ======================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
     
    Nathan Liu [MSFT], Sep 6, 2005
    #5
  6. Ian

    Ian Guest

    Hi Nathan,

    I have configured the settings to smart host

    In your details you are saying to type the following command

    'mail from:' and press enter even when I do this on my server where my mail
    is working fine I still get the following error message,

    mail from:
    501 5.5.4 Invalid Address

    How easy is it just to uninstall exchange and reinstall ?


    --
    Ian Campbell


     
    Ian, Sep 8, 2005
    #6
  7. Hi Ian,

    Thank you for your reply.

    1. For the error message "mail from: 501 5.5.4 Invalid Address", if we
    haven't input any valid email address at the back of the 'mail from: '
    command line, we will receive the "501 5.5.4 Invalid Address" error
    message. For more instruction of the Telnet command line, please kindly
    refer to the following KB article:

    XFOR: Telnet to Port 25 of IMC to Test IMC Communication:
    http://support.microsoft.com/?id=153119

    2. Did you have click 'Send HELO instead of EHLO' check box in the
    'SmallBusiness SMTP connector' Properties?

    3. For the NDR error message "<AHSSBS03.allanhogansolicitors.local
    #5.5.0 smtp;553 allanhogansolicitors.local does not exist>", does this
    issue occur when you send email to internal or external recipients? Does
    this issue occur with all users or certain users?

    4. Did you run through CEICW (Standard Management, To Do List) to
    configure the SBS options? How did you create the SBS users, by using the
    ''Add User'' wizard (Standard Management, Users)?

    5. If the users are created by using the ''Add a user'' wizard (which
    can be located in ''Server Management'' '' ''Standard Management'' ''
    ''Users''), ''SBS_LOGIN_SCRIPT.bat'' will be set in ''Logon script''
    (dsa.msc '' User object's Properties '' the ''Profile'' tab.) Please check
    if this it is set correctly.

    6. What email recipient policy is set for the users, the one you are
    prompted to input when running CEICW (in the ''E-mail Domain Name'' page)?
    In the properties of the user (dsa.msc, %domain name%, MyBusiness, Users,
    SBSUsers), tab Email addresses, you should see the same domain name set as
    ''SMTP Primary''.

    7. Additionally, are you using the POP3 Connector to retrieve incoming
    emails?

    8. It seems that the remote mail server is denying SMTP connections that
    fail reverse lookup. You should contact your ISP and make sure your domain
    is not on their list of unsolicited commercial email. More details on this
    please check out:

    300580 XCON: Cannot Send E-Mail Messages to a Growing List of Domains
    http://support.microsoft.com/?id=300580

    9. Please also make sure Default SMTP Virtual Server is listening 'All
    Unassigned':

    A. Open Exchange System Manager.
    B. Expand Servers | Your server | Protocols | SMTP, right-click Default
    SMTP Virtual Server and click Properties.
    C. What IP address is the server listening on?

    I appreciate your time and cooperation. If anything is unclear, please feel
    free to let me know. I am looking forward to hearing from you.

    Best regards,

    Nathan Liu (MSFT)
    Microsoft CSS Online Newsgroup Support

    Get Secure! - www.microsoft.com/security
    ======================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    ======================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
    <>
    <>
     
    Nathan Liu [MSFT], Sep 8, 2005
    #7
  8. Ian

    Ian Guest

    Nathan,

    Sorry but I did miss understand your commands, anyway here are the results
    and answers from your previous questions.
    _____________________________________________________________________
    ______________________________________________________________________
    Your Question 1.
    My misunderstanding. Here are the results

    220 AHSSBS03.allanhogansolicitors.local Microsoft ESMTP MAIL Service, Version
    ..0.3790.1830 ready at Tue, 13 Sep 2005 14:03:41 +1000
    helo domain.com
    250 AHSSBS03.allanhogansolicitors.local Hello [10.0.0.1]
    mail from:
    250 2.1.0 ....Sender OK
    rcpt to:
    250 2.1.5


    Your Question 2.
    I did not have this ticked, send HELO is now ticked.

    Your Question 3.
    Sending External Email & Occurs with all users

    Your Question 4.
    I created user accounts through Active Directory Users and Computers, but I
    have noticed that Allan Hogan who is the boss does not appear in Active
    Directory but appears in the Standard Management User List, I did recreate
    his account via Active Directory but has disappeared again.

    Your Question 5.
    Yes the login script appears there.

    Your Question 6.
    is set to primary, should I add
    another SMTP address with there actual address which is
    ?

    Your Question 7.
    Yes I have setup POP Accounts, for all staff as they are allowed to have
    additional mail boxes with bigpond.

    Your Question 8.
    Customer does not have a domain name

    Your Question 9.
    It was listening to the server's IP Address 10.0.0.1, changed it to 'All
    Unassigned'

    _____________________________________________________________________

    --
    Ian Campbell


     
    Ian, Sep 13, 2005
    #8
  9. Hi Ian,

    Thank you for your update.

    For Question 6: as you mentioned, the
    is set to primary, please perform the following steps to add the SMTP
    address @bigpond.com into the Recipient Policy:

    1) Open the Exchange System Manager console, go to Recipients -> Recipient
    policies, right-click the Default Policy and select Properties.

    2) Click E-Mail Addresses (Policy) tab, click New, select SMTP Address and
    click OK, input @bigpond.com in the Address box, and then uncheck the 'This
    Exchange Organization is responsible for all mail delivery to this address'
    check box, then click Apply, click OK.

    3) Check the SMTP address @bigpond.com check box, and then click Set as
    Primary button, click Apply, then click OK.

    4) Right-click the Default Policy and select Apply this policy now.

    5) Check if the issue can be reproduced.

    I appreciate your time and cooperation. If anything is unclear, please feel
    free to let me know. I am looking forward to hearing from you.

    Best regards,

    Nathan Liu (MSFT)
    Microsoft CSS Online Newsgroup Support

    Get Secure! - www.microsoft.com/security
    ======================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    ======================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
    <>
    <>
    <>
    <>
     
    Nathan Liu [MSFT], Sep 13, 2005
    #9
  10. Ian

    Ian Guest

    Nathan,

    Thankyou very much, this fixed the problem.


    Regards

    Ian Campbell



    --
    Ian Campbell


     
    Ian, Sep 21, 2005
    #10
  11. Hi Ian,

    Thank you for posting back! I'm glad to hear that things are working
    correctly for you now. Please do not hesitate to post in this great
    newsgroup if you need any assistance in the future. I look forward to
    working with you again.

    Best regards,

    Nathan Liu (MSFT)
    Microsoft CSS Online Newsgroup Support
    Get Secure! - www.microsoft.com/security
    ======================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    ======================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    --------------------
    <>
    <>
    <>
    <>
    <>
    <>
     
    Nathan Liu [MSFT], Sep 21, 2005
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.